Jump to content

trudnoća i otkaz

vatrena

Preporučene objave

imam pitanje,odgovor sam vidjela tu na forumu al nisam sigurna što da uradim..trudna sam 2 mjeseca,3 trudnoća,imam ugovor o radu na određeno vrijeme,3 mjeseca,u toj firmi radim 2g i 9 mjeseci,htjela bih raditi što je duže moguće kroz tih 3 mjeseca ugovora,dali da obavjestim osobno direktora firme pa da znam na čemu sam, ili da čekam i vidim što će se desiti kad mi ugovor istekne?hoće li mi produžiti ili ne pa onda sa onim zahtjevom za zaštitu prava radnika i da se otkaz uvaži kao ništav,zbog trudnoće.ili to samo važi kod izvanrednog otkaza?neznam ni sama što? ima tko možda odgovor? hvala :misli:

Dijeli na drugim stranicama

vatrena je napisao:

imam pitanje,odgovor sam vidjela tu na forumu al nisam sigurna što da uradim..trudna sam 2 mjeseca,3 trudnoća,imam ugovor o radu na određeno vrijeme,3 mjeseca,u toj firmi radim 2g i 9 mjeseci,htjela bih raditi što je duže moguće kroz tih 3 mjeseca ugovora,dali da obavjestim osobno direktora firme pa da znam na čemu sam, ili da čekam i vidim što će se desiti kad mi ugovor istekne?hoće li mi produžiti ili ne pa onda sa onim zahtjevom za zaštitu prava radnika i da se otkaz uvaži kao ništav,zbog trudnoće.ili to samo važi kod izvanrednog otkaza?neznam ni sama što? ima tko možda odgovor? hvala :misli:

hm...vatrena?

Kod tebe se ne radi o OTKAZU ugovora o radu, nego o PRESTANKU istog. Dakle pošto nema otkaza onda se nemožeš ni žaliti ZZP-om prema čl.129 jer nikakvo tvoje pravo iz Zakona o radu,neće biti povrijeđeno. Jenostavno, ti si se potpisujući ugovor o radu na određeno vrijeme složila sa tim prestankom protekom roka na koliko je zaključen. Nemožeš se žaliti na nešto sa čime si se složila. :namiguje:

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija