vatrena objavljeno: 24. studeni 2010. Dijeli objavljeno: 24. studeni 2010. imam pitanje,odgovor sam vidjela tu na forumu al nisam sigurna što da uradim..trudna sam 2 mjeseca,3 trudnoća,imam ugovor o radu na određeno vrijeme,3 mjeseca,u toj firmi radim 2g i 9 mjeseci,htjela bih raditi što je duže moguće kroz tih 3 mjeseca ugovora,dali da obavjestim osobno direktora firme pa da znam na čemu sam, ili da čekam i vidim što će se desiti kad mi ugovor istekne?hoće li mi produžiti ili ne pa onda sa onim zahtjevom za zaštitu prava radnika i da se otkaz uvaži kao ništav,zbog trudnoće.ili to samo važi kod izvanrednog otkaza?neznam ni sama što? ima tko možda odgovor? hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
cigo1 odgovoreno: 24. studeni 2010. Dijeli odgovoreno: 24. studeni 2010. vatrena je napisao: imam pitanje,odgovor sam vidjela tu na forumu al nisam sigurna što da uradim..trudna sam 2 mjeseca,3 trudnoća,imam ugovor o radu na određeno vrijeme,3 mjeseca,u toj firmi radim 2g i 9 mjeseci,htjela bih raditi što je duže moguće kroz tih 3 mjeseca ugovora,dali da obavjestim osobno direktora firme pa da znam na čemu sam, ili da čekam i vidim što će se desiti kad mi ugovor istekne?hoće li mi produžiti ili ne pa onda sa onim zahtjevom za zaštitu prava radnika i da se otkaz uvaži kao ništav,zbog trudnoće.ili to samo važi kod izvanrednog otkaza?neznam ni sama što? ima tko možda odgovor? hvala hm...vatrena? Kod tebe se ne radi o OTKAZU ugovora o radu, nego o PRESTANKU istog. Dakle pošto nema otkaza onda se nemožeš ni žaliti ZZP-om prema čl.129 jer nikakvo tvoje pravo iz Zakona o radu,neće biti povrijeđeno. Jenostavno, ti si se potpisujući ugovor o radu na određeno vrijeme složila sa tim prestankom protekom roka na koliko je zaključen. Nemožeš se žaliti na nešto sa čime si se složila. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vatrena odgovoreno: 25. studeni 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 25. studeni 2010. hvala na odgovoru,ipak ću pokušati da se dogovorim kod direktora,druge mi nema..samo još jedno,ima li razlike u naknadi za komplikacije u trudnoći i kod porodiljnog dopusta kad si zaposlen i nezaposlen,vjerovatno ima,kolika razlika bi bila i koja prava imam ili nemam? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.