Winston objavljeno: 30. studeni 2010. Dijeli objavljeno: 30. studeni 2010. Molim vas informaciju... Kada firma (d..) prestane raditi i jednog dana ode u stečaj (iako se pitam zašto već nije jer se poslovanje ne odrzava vec dvije godine, nikog nema u firmi a dugovi su ogromni i to prema drzavi, dobavljacima, bankama, radnicima...) da li ce radnik bez ikakvih posebnih poteza biti namiren za neisplacene place ili radnik mora ici odvjetniku kako bi napravio nekakvu ovrhu nad poduzecem kako bi dobio svoje place? Pitao sam jednu mladu odvjetnicu i ona mi je rekla da nema smisla praviti ikakve ovrhe, jer je na racun vec zakaceno ionako poduzi popis vjerovnika i dok bi ja dosao na red, nista ne bi ostalo! Da li je to tako ili ce drzava ipak zastititi radnika i iz stecajne mase prvo isplatiti radnika (koji nije isao napraviti ovrhu)? Ili sam ja budala koja je dobila krivi savjet? Hvala unaprijed na odgovorima... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mistral odgovoreno: 30. studeni 2010. Dijeli odgovoreno: 30. studeni 2010. A zašto je vi ne pogurate u stečaj, ionako sama od sebe neće otići u stečaj. Kao radnik ste oslobođeni plaćanja sudske pristojbe na taj prijedlog. A u stečaju možda bude neke šanse da se namirite. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Winston odgovoreno: 30. studeni 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 30. studeni 2010. Stecaj je bio pred godinu i nesto pokrenut od jedne firme, ali nekako, ne znam kako, vlasnik ga je blokirao! Nemam namjeru pokretati stecaj, ali me zanima da li cu ja jednog dana dobiti svoje place ili ne, ako nisam isao posebno napraviti ovrhu? Da li mi drzava drzi stranu ili ne? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.