nicknames objavljeno: 1. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 1. prosinac 2010. Dobar dan, imala bih pitanje vezano za alimentaciju. Ukratko, ja i uskoro bivsi suprug cekamo poziv sa suda da okoncamo razvod braka (zahtjev za razvod je bio sporazumni na kojem smo se dogovorili kako ce placati alimentaciju u visini 1500k za dvoje maloljetne djece te kako ce ih on vidjati kad bude htio jer mu radno vrijeme i dani kada radi nisu ograniceni). Ja sam studentica, radim preko student servisa 5h dnevno dok su djeca u vrticu i to nije neka zarada, ali je dovoljna Obzirom da on taj dogovoreni iznos alimentacije ne placa nikako ili plati samo troskove vrtica(njegovi razlozi su da mora skupljat za auto, da mi neda svoje novce da trosim na sebe jer i ja zaradjujem i mogu uzdrzavat dicu sama te da on nije dicu vidija 3 puta u godini dana i da sam ja za to kriva i da mi zato neda novce. Zalosno je to sta ima 8000kn place, a ja mu dicu nisam zabranila da vidja, dapace jos ga uvik i pitam hoce li ih uzesti par dana kod sebe, ali on mora izlazit vani vikendom a dicu uzme jedino kad mu majka dodje sa sela da ih ona moze cuvat. Jos plus sve ovo, iman u mobitelu i poruke koje mi je pisa ukljucujuci sve ove njegove razloge koje sam navela za neplacanje), mene zanima sta ako se odlucim za tuzbu za neplacanje alimentacije i koliko je to pametno (obzirom da zna biti nasilan), da li se opet ide na raspravu na sud ili mu se automatski skida novac sa place nako sto se tuzba podnese? Ako odbije poziv na raspravu ili se ne odazove, kakva je onda procedura? Ili, opcenito sto i kako napraviti i kakva je procedura? Hvala na odgovoru. pozz Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.