Jump to content

prometna nezgoda


anonimno

Preporučene objave

Prije godinu dana se dogodila prometna nezgoda, točnije 17.02.2005. godine, a li je vozač pobjegao sa mjesta nezgode.

 

Policija je uredno sve obavila, nakon što je dobila registracijeski broj i sve je otišlo sucu za prekršaje.

 

nakon godine dana nema nikakvog rješenja, tj u policiji kažu da se čeka pismeno upozorenje ili rješenje od suda.

 

 

Da li je to uobičajeno i ako nije što bi to moglo da koči donošenje presude?

da li je to možda "ostavljeno" da zastari????

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naime suprug je udario nekoga na parkingu i nije imao vremena čekati

 

vas suprug se ponio kukavicki i necasno, sto mislite da ja vama udarim automobil, pocinim par tisuca kuna stete i onda smugnem i ostavim vas da tu stetu placate iz vlastitog dzepa, kako biste se onda osjecali, biste li i onda imali razumijevanja da se meni, eto, negdje toliko zurilo da, opet eto, nisam stigao niti ostaviti ceduljicu sa vlastitim brojem telefona ispod brisaca!?

osim sto vaseg supruga moze biti sram (sto vjerojatno niti njega niti vas koji mu zelite pomoci ne tangira ni hej) , taj predmet nije zastario, zastara je 2 godine od dana pocinjenja prekrsaja, a moje je osobno misljenje da je sankcija koja prijeti vasem suprugu preblaga u odnosu na ostale sankcije propisane zospcom jer zospc se u pravilu krsi iz nehata, a sa mjesta nezgode konkretni beskicmenjak bjezi s namjerom. takodjer, predmet nije odbacen, jer da je, dobili biste rjesenja o obustavi prek. postupka, a niti ce biti odbacen jer vas suprug je pocinio prekrsaj i ne znam na osnovu cega bi predmet trebao biti obustavljen.

takodjer, sve pohvale savjesnom gradjaninu koji je slucaj prijavio policiji, kao i apel svima da pokazu vozacku solidarnost i u ovakvom slucaju postupe isto.<

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, to bi bila predvidjena sankcija za takvo postupanje (gornja granica moguce kazne je 10.000kn) s tim da, posto je gospodin "zurio", protiv njega ide i prijava za izazivanje prometne nezgode sto je za konkretni prekrsaj daljnjih 600kn, a prema zurecem gospodinu ce takodjer njegov osiguravatelj postaviti regresni zahtjev u iznosu stete koju je pocinio+kamate buduci da se bijeg s mjesta nezgode tretira kao odbijanje podvrgavanja alkotestu sto je valjani regresni osnov.

da je gospodin malo manje "zurio" i ostavio osteceniku pod brisacem svoje podatke, isti ne bi odgovarao prekrsajno uopce, osiguranje bi pokrilo stetu u cijelosti, a jedina posljedica po gospodina bi bila gubitak 15% osiguravateljskog bonusa (za neki prosjecni automobil u prosjecnoj zupaniji cca 200-tinjak kn) i 15 minuta ispunjavanja formulara na osiguranju.

iz ovoga se moze zakljuciti da se takvo postupanje, osim sto predstavlja krajnju nekorektnost prema ostecenom, doista ne isplati<

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iamm sličan slučaj. Moj bivši suprug je odvazao auto, koji ne glasi na njega, već na mog oca ( kupljen na uvoznicu mog oca), pa je i osiguranje na očevo ime. Situacija je više nego slična, samo me sad zanima, da li će otac morati platiti osiguranju ili što će se stime dogoditi. Jer bivši suprug je uspio registrirati i osigurati auto krivotvorivši potpise, a tek nakon toga je vratio zatraženu vozačku.

 

Što učiniti u tom slučaju??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što učiniti u tom slučaju??

 

nista, osiguravatelji se regresnim zahtjevom u pravilu obracaju vozacu vozila koji je uzrokovao stetu, a ne vlasniku vozila, dakle u ovom slucaju povrat isplacenog novca ce se traziti od tvog bivseg supruga, a ne od tvog oca. (medjutim tvoj otac ce izgubiti osiguravateljski bonus (15%) na toj polici) ovo sve pod uvjetom da je utvrdjeno da je vozilom upravljao tvoj bivsi suprug....

inace, registriranje vozila uz krivotvorenje tudjeg potpisa je kazneno djelo, a i djelatnica cvh-a koja mu je omogucila da tako registrira vozilo (morala ga je traziti osobnu iskaznicu vlasnika ili punomoc) bi stosta mogla objasniti nadleznom drzavnom odvjetniku/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija