Natasapet objavljeno: 3. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 3. prosinac 2010. Situacija je sledeca: Moja baka polaze pravo na odredjeni procenat nekretnina na Jelsi, koje je nasledila od svoje majke. Te nekretnine je prosle godine prepisala svojoj ćerki, tj.mojoj majci. Ineće, pravo na Jelsu ima moja baka, kao manjinski vlasnik i drugi deo rodbine, kao većinski vlasnik. Ove nedelje je pristiglo pismo baki da je pokrenuta ostavinska rasprava od suprotne strane, znaci baka nije pokrenula. U pismu je naglašeno da se baka mora pojaviti određenog datuma na sudu u Jelsi. Pitanja su sledeća: Da li moja mama može da se pojavi na sudu umesto nje, jer je prošle godine baka prepisala svojoj ćerki? Šta bi se desilo ako se niko ne pojavi, tj. da li automatski suprotna strana dobija celokupnu nekretninu, i bakin deo? Koliki su troškovi, s obzirom da je sutprotna strana pokrenula ostavinsku raspravu i kakav je dalji postupak? Unapred veliko hvala za savet! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
desimir odgovoreno: 4. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 4. prosinac 2010. Da li se radi bas o ostavinskoj raspravi ili necemu drugom? Ako je o ostavinskoj rijec, ko je ostavilac, odnosno umrla osoba? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.