Daniel01 objavljeno: 4. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 4. prosinac 2010. Pozdrav svima na forumu! Tiče se ugovora o doživotnom uzdražavanju između mene i mog oca. Naime u ugovor bi kao nekretninu naveli stan u zgradi nad kojim nije izvršeno etažiranje i nad kojim postoji hipoteka(nije još otplačen). Da li se takva nekretnina može navesti kao nasljedna pa da se nakon smrti mog oca izvrši etažiranje ili se to mora odmah napraviti pa kao takva staviti u ugovor o doživotnom uzdržavanju? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
notarica odgovoreno: 7. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 7. prosinac 2010. Najsigurnije je za vas da odmah sklopite ugovor sa stanjem nekretnine kakva je sad. Odmah počnite i s etažiranjem. Radi praktičnosti neka vam otac da punomoć za postupak etažiranja i upisa u zemljišne knjige. Nakon etažiranja sklopite aneks ugovora o doživotnom gdje ćete navesti nove zemljišnoknjižne podatke. Ugovor u kom navodite opisne podatke za neetažirani stan je valjan sam po sebi, ali se kasnije (iza smrti oca) može stvar zakomplicirati s dokazivanjem na koji se dio nekretnine to odnosi (a pogotovo ako bi vam netko želio pobijati ugovor). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Daniel01 odgovoreno: 7. prosinac 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 7. prosinac 2010. Hvala notarici na odgovoru. Još me interesira da li trebam dovršiti otplatu stana zbog postojeće hipoteke ili se može staviti u ugovor da ču ja nakon smrti mog oca nastaviti sa otplatom ostalog duga? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
notarica odgovoreno: 9. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 9. prosinac 2010. Po zakonu davatelj uzdržavanja ne vraća dugove umrlog primatelja uzdržavanja. Ali može se u ugovor staviti da će podmiriti dugove koji postoje prema određenim vjerovnicima u trenutku sklapanja ugovora. Znači, možete ugovoriti otplatu kredita iza smrti oca. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.