tinkkica objavljeno: 7. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 7. prosinac 2010. Molim vas pomoć tj. savjet! Kao vrlo mlada cura na nagovor bivših šefova preuzela sam njihov butik i otvorila obrt (mladost-ludost). Obrt je postojao 4 mjeseca. Zatvorila sam ga u 5. mjesecu 2004. naravno uopće nisam platila doprinose sa za zdravstveno i mirovinsko te od tada dobivam uplatnice sa kamatama za mo i zo, za generacijsku solidarnost te kapitaliziranu štednju. Od porezne do sada svih 6 godina nije stigla nikakva opomena niti ništa osim tih uplatnica svaki mjesec, ali od ljeta ni to nisam dobila. Što mi je činiti? Još da kažem da suprug i ja živimo kao podstanari, nemam na sebi nikakvih pokretnina ni nekretnina. Primam plaću od 2600 kn i imam kredit koji se skida s plaće od 650 kn. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sapro odgovoreno: 7. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 7. prosinac 2010. Ako niste dobili nikakvo rješenje o ovrsi ili opomenu Porezne uprave, predajte zahtjev za otpis duga doprinosa zbog nastupanja zastare u vašu Poreznu na urudžbeni. S obzirom da vam je dug utvrđen u 2004. godini relativna zastara nastupila je 01. siječnja 2010. godine sukladno odredbi čl. 229. Zakona o doprinosima, ali samo ako nisu poduzete gore navedene mjere, inače se čeka apsolutna zastara prava na naplatu koja je u vašem slučaju 01. siječanj 2015. godine (čl. 230. istog Zakona). Sigurno ste imali i zaduženja poreza, tvrtka, predujam itd. za te dugove vam apsolutna zastara nastupa 6.godina od dana kada je dug utvrđen, a relativna 3. godine čl.94.,95. i 96. Općeg poreznog zakona (NN147/08) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tinkkica odgovoreno: 8. prosinac 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 8. prosinac 2010. Da, zasada nisu dolazile nikakve opmone niti rješenja o ovrsi, osim uplatnica svaki mjesec gdje je bio obračunat dug + kamate. Svakako ću u 1. mjesecu to otići rješiiti. Hvala puno! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.