Jump to content

zastara kod neplaćenih doprinosa

tinkkica

Preporučene objave

Molim vas pomoć tj. savjet! Kao vrlo mlada cura na nagovor bivših šefova preuzela sam njihov butik i otvorila obrt (mladost-ludost). Obrt je postojao 4 mjeseca. Zatvorila sam ga u 5. mjesecu 2004. naravno uopće nisam platila doprinose sa za zdravstveno i mirovinsko te od tada dobivam uplatnice sa kamatama za mo i zo, za generacijsku solidarnost te kapitaliziranu štednju. Od porezne do sada svih 6 godina nije stigla nikakva opomena niti ništa osim tih uplatnica svaki mjesec, ali od ljeta ni to nisam dobila.

Što mi je činiti?

Još da kažem da suprug i ja živimo kao podstanari, nemam na sebi nikakvih pokretnina ni nekretnina. Primam plaću od 2600 kn i imam kredit koji se skida s plaće od 650 kn.

Dijeli na drugim stranicama

Ako niste dobili nikakvo rješenje o ovrsi ili opomenu Porezne uprave, predajte zahtjev za otpis duga doprinosa zbog nastupanja zastare u vašu Poreznu na urudžbeni. S obzirom da vam je dug utvrđen u 2004. godini relativna zastara nastupila je 01. siječnja 2010. godine sukladno odredbi čl. 229. Zakona o doprinosima, ali samo ako nisu poduzete gore navedene mjere, inače se čeka apsolutna zastara prava na naplatu koja je u vašem slučaju 01. siječanj 2015. godine (čl. 230. istog Zakona). Sigurno ste imali i zaduženja poreza, tvrtka, predujam itd. za te dugove vam apsolutna zastara nastupa 6.godina od dana kada je dug utvrđen, a relativna 3. godine čl.94.,95. i 96. Općeg poreznog zakona (NN147/08)

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija