Jump to content

Odvoz zaplijenjenih pokretnina


Pao_Smarsa

Preporučene objave

Imam pitanje u vezi odvoza zaplijenjenih pokretnina. Kolegi sa posla zaplijenili drvenu građu koja mu je ostala od obrta. Nema ništa protiv da se ovrha naplati sa time jer građe ima dovoljno da se pokriju svi troškovi i glavni dug. Međutim ovrhovoditelj je prvi puta došao sa malim kombijem koji je bio neprikladan pa su ovrhu odgodili, sljedeći puta se uopće nije pojavio već je opet odgodio ovrhu, sada je određen i treći termin.

Zanima nas koliko oni to puta mogu odgađati odvoz zaplijenjenih stvari jer ovršeniku je u interesu da se ovrha što prije privede kraju a i svakim uredovanjem mu se povečavaju troškovi ovrhe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iz pouzdanog izvora smo saznali da ovrhovoditelj uopće ne planira preuzeti zaplijenjene pokretnine jer im je trenutna cijena na tržištu deleko manja od one koja je utvrđena procjenom od strane suda i da zbog toga uporno traži odgode, a usput povećava i troškove ovrhe.

Za sutra je zakazno oduzimanje i otpremanje, to je sad treći put, prvi put nije imao radnu snagu, drugi put je odgodio.

Kolega bi bio najsretniji da se ovrha već jednom završi, međutim ukoliko ovrhovoditelj niti sada nepreuzme zaplijenjene pokretnine planiramo od suda zatražiti obustavu ovrhe

 

Članak 133.a.st.6 Ovršnog zakona

(6) Ako ovrhovoditelj ne osigura sve što je potrebno za otpremu i smještaj pokretnina ni prigodom narednog ročišta za njihovo oduzimanje i otpremu, ovrha će se obustaviti.

 

Zanima nas da li se ovršenik može pozvati na ovaj članak i zatražiti obustavu i ukoliko sud prihvati obustavu ovrhe da li je ovršenik i dalje dužan nadoknaditi troškove te ovrhe ovrhovoditelju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija