zastupnik objavljeno: 7. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 7. prosinac 2010. Poštovani ! Molio bih upućene da mi daju savjet šta napraviti i kako postupiti ? Danas sam primio dopis od banke(odgovor) nakon 5ipol godina. Kronologija ide ovako: 01.09.1994. banka raskida ugovor o tekućem računu zbog duga od 13.925,00 kuna 23.12.2004. banka šalje prijedlog za ovrhu na općinski sud u u Zg. 25.01.2005. Sud donosi riješenje o ovrsi 05.04.2005. riješenje se dostavlja meni(dužniku)i nalaže mi se da uplatim glavnicu i kamate u ukupnom iznosu u korist banke (82.124,00 kn) 12.04.2005. nakon razgovora sa sudskim ovršiteljem koji mi savjetuje da odem u banku i s njima se sve dogovorim ja tako i postupim. Obraćam se službi pravnih poslova s zamolbom za otpis kamata i prijedlogom za otplatu duga. 05.05.2005. Banka mi šalje popis dokumentacije koju im moram dostaviti kako bi razmotrili zamolbu i prijedlog 23.05.-11.07.2005 dostavljam banci svu traženu dokumentaciju 06.12.2010 pozivaju me u banku radi dogovora o otplati duga s tim da je dug obračunat do 11.04.2006 i sada iznosi 94.861.,21 kn od toga je glavnica 13.924.69,a kamate su 79.368,27kn Molim pomoć i objašnjenje kako je moguće da je banka toliko dugo čekala s prvim prijedligom 10 god.i 3 mjeseca. Dali se možda radi o zastari? I kako je moguće da mi se obraćaju s odgovorom na moj prijedlog i zamolbu nakon 5 i pol godina? Interesira me i kako se te zatezne kamate računaju kada je toliki iznos? napomenuo bih da sam sada zaposlen i imam plaću od 2.107 kn neto od čega plaćam alimentaciju 1500 kn mjesečno u kešu. Ne vidi se na platnoj listi. molim pomoć što da učinim i kako da postupim? Unaprijed zahvaljujem na svim savjetima i prijedlozima Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 7. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 7. prosinac 2010. kad je stigl rješenje za ovrhu trebalo se žaliti na rješenje osporavati dug u cijelosti zbog ZASTARE POTRAŽIVANJA duga. ovako bez žalbe rješenje o ovrsi postalo pravomoćno priznao si zastarjeli (10 godina ) dug i plaćaj. više bi se isplatilo da si se obratio odvjetniku za savjet i zastupanje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mistral odgovoreno: 7. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 7. prosinac 2010. Mozda mozete igrati na alimentaciju. Imate kakve druge imovine, ako nemate inecete tako skoro imati mozete na taj nacin. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zastupnik odgovoreno: 8. prosinac 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 8. prosinac 2010. Žalbu nisam podnio zato što mi je sudski ovršitelj rekao da za taj slučaj nema zastare i neka se obratim direktno u banku što sam i učinio. Dali postoji neka mogućnost na naknadnu žalbu s obzirom da su toliko dugo čekali. oni su svjesno odugovlačili da bi naplatili što više zelenaških kamata. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 8. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 8. prosinac 2010. dali imaš napismeno savjet sudskog ovršitelja. (sudsko ovršitelj nemora biti pravnik ako radi u sudu) zaštonisi potražio pomoć odvjetnika bilo bi jeftinije bez obzira koliko je usluga odvjetnika skupa. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zastupnik odgovoreno: 8. prosinac 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 8. prosinac 2010. Ma nemam ništa napismeno. Zati i tražim pomoć ovdje.Dobronamjerno sam se obratio u banku i dostavio sve što su tražili,a oni čekali 5 i pol godina i sada se sjetili odgovoriti. Odvjetnik ? Plaća 2107,00 kn ??? mnogu me jedino u zatvor jer nemam niti bicikl,a kamoli šta vrijednije Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zastupnik odgovoreno: 8. prosinac 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 8. prosinac 2010. Zar nitko nemože pomoći ? Sutra moram nešto smisliti,a u petak u banku na dogovor o otimačini ... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zastupnik odgovoreno: 9. prosinac 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 9. prosinac 2010. Gdje su nestali pravnici-savjetnici ??? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 9. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 9. prosinac 2010. savjeti ne pomažu kad si priznao dug koji je bio u zastari. time si prekinuo zastaru potraživanja duga. jedini moguć savjet je digni kredit i vrati dug . za kredit je manja kamata. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zastupnik odgovoreno: 13. prosinac 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 13. prosinac 2010. Ako sam priznao dug i prekinuo,zastaru zašto su onda napisali da ukoliko nepostupim po njihovom ranije navedenom načinu oni će biti prisiljeni pokrenuti NOVI OVRŠNI POSTUPAK budući da imaju saznanje da sam sada zaposlen? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.