Daium objavljeno: 7. prosinac 2010. objavljeno: 7. prosinac 2010. Pozdrav svima. Imam pitanje pa se vama obračam u nadi za objašnjenjem Zaposlen sam u firmi, na neodređeno vrijeme, koja je u grupaciji sa još nekoliko firmi. Znači isti je vlasnik svih firmi. Svaka firma naravno ima svoju upravu, mb, itd. Imam potpisan ugovor samo sa firmom za koju radim, i samo za taj posao sam plačen. Moje pitanje je slijedeće, da li poslodavac ima pravo od mene zahtjevati rad za druge firme iz grupacije? Unaprijed zahvaljujem. Citiraj
cigo1 odgovoreno: 8. prosinac 2010. odgovoreno: 8. prosinac 2010. To zavisi od toga kakvim se poslom baviš i kako je regulirano obavljanje tvog posla tvojim ugovorom o radu vezano za mjesto rada. Dakle ako si vodoinstelater i tvoja tvrtka se bavi tim poslom a poslodavac ima drugu tvrtku koja se bavi trgovinom nevidim razlog zakaj ti nebi popravljal vodovod u toj trgovini (kao i u svakoj drugoj koje tvoj poslodavac nije vlasnik)ili radil na održavanju ili kaj ja znam? Dakle malo bi ti to trebal pojasniti. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.