rodana objavljeno: 8. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 8. prosinac 2010. Imam jedan problem. Trebala bi početi raditi za jednu agenciju koja nije registrirana u Hrvatskoj, ali zbog bilateralnih ugovora, ovdje ima predstavnika, koji naravno, ima samo status fizičke osobe. Kakve su mogućnosti ugovora sa predstavnikom koji je stranac? On je voljan plaćati doprinose i sve, ali iskreno, više ne znam kako. Rekli su mi da je nemoguće potpisati Ugovor o radu/djelu između dviju privatnih osoba. Koji su moji slijedeći koraci ili koja mi institucija može pomoći pri rješavanju ovih problema? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
probaj odgovoreno: 9. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 9. prosinac 2010. Uz najbolju volju, ovdje je teško pomoći. Ukoliko malo pojasnite taj "bilateralni ugovor", o kakvoj se agenciji radi (pravna osoba ili obrt), kako obavlja djelatnost u RH-a, a nije ni registrirana (valjda nema ni podružnicu, a ni predstavništvo u RH-a), kako taj "predstavnik" posluje u RH-a (naravno da ima status fizičke osobe - pa čovjek je), odnosno da li je uopće i gdje zaposlen - ako je stranac onda ima i nekakav boravak i radnu dozvolu (ili potvrdu da mu nije poteban)jer je inače "ilegalac"..., moguće se i nađe kakva dobra duša i znalac. Ako je on voljan plaćati vaše usluge (doprinose i sve), onda registrirajte vlastitu djelatnost (obrt, tvrtku, slobodno zanimanje...) pa onda i vi u "bilateralu", a on ili oni će očito sve platiti. Ispostavite im račun i sve pet. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.