Jump to content

spor oko godisnjeg odmora

sinky00

Preporučene objave

dana 15.08.dobio sam otkaz zbog isteka ugovora o radu u firmi u kojoj sam radio 2 god. isplacena mi je placa plus godisnji odmor.e tu sad nastaje spor.poslodavac mi je isplatio 12 dana god.odmora jer,kako on kaze "nemam pravo na vise".recite mi dali imam pravo na cijeli god.odmor u trajanju od minimalno 20 dana.

Dijeli na drugim stranicama

Nisi dobio OTKAZ,nego ti je ugovor o radu na određeno vrijeme istekao,što je jedan od načina prestanka radnog ugovora o radu.

Imaš pravo na naknadu za cijeli GO ,dakle i na dio koji ti nije isplaćen temeljem Članaka 61.zakona o radu

(1) U slučaju prestanka ugovora o radu, poslodavac je dužan radniku koji nije iskoristio godišnji odmor u cijelosti, isplatiti naknadu umjesto korištenja godišnjeg odmora.

U tom ćeš smislu uputiti poslodavcu zahtjev za zaštitu prava

poštom sa povratnicim i tražiti isplatu razlike naknade

prema Članaku 55.istog zakona

(1) Radnik ima za svaku kalendarsku godinu pravo na plaćeni godišnji odmor u trajanju od najmanje četiri tjedna.

Poslodavac može reći što hoće, a kasnije i poreći.

Sigurno ti to nije napismeno dao već samo usmeno.

Pretpostavljam da i on samo površno poznaje zakon o radu i pozvao se na članak 59. koji se ne odnosi na Vas u ovome slučaju.

Cigo Vam je točno odgovorio i postupi po njegovom naputku.

@sinky,

jesam ti napisao da imaš pravo na naknadu za cijeli GO JER TI JE PRESTAO RADNI ODNOS i to po odrdbi čl.61 Zakona o radu. S obzirom da si jedan dio GO koristio onda trebaš potraživati novčanu naknadu samo za dio koji nisi koristio i to pismeno ZZP-om. Ak ti nekaj ni jasno javi mise na PM.

@višnja,

ne zastarjeva "portaživanje prava" iz radnog odnosa tri godine ,nego ne zastajevaju NOVČANA potraživanja pristekla iz radnog odnosa(neisplaćene :plaće,otpremnine,naknade za bolovanje,naknade za prijevoz, naknade za GO itd,.)

:namiguje:

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija