sinky00 objavljeno: 8. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 8. prosinac 2010. dana 15.08.dobio sam otkaz zbog isteka ugovora o radu u firmi u kojoj sam radio 2 god. isplacena mi je placa plus godisnji odmor.e tu sad nastaje spor.poslodavac mi je isplatio 12 dana god.odmora jer,kako on kaze "nemam pravo na vise".recite mi dali imam pravo na cijeli god.odmor u trajanju od minimalno 20 dana. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
cigo1 odgovoreno: 8. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 8. prosinac 2010. Nisi dobio OTKAZ,nego ti je ugovor o radu na određeno vrijeme istekao,što je jedan od načina prestanka radnog ugovora o radu. Imaš pravo na naknadu za cijeli GO ,dakle i na dio koji ti nije isplaćen temeljem Članaka 61.zakona o radu (1) U slučaju prestanka ugovora o radu, poslodavac je dužan radniku koji nije iskoristio godišnji odmor u cijelosti, isplatiti naknadu umjesto korištenja godišnjeg odmora. U tom ćeš smislu uputiti poslodavcu zahtjev za zaštitu prava poštom sa povratnicim i tražiti isplatu razlike naknade prema Članaku 55.istog zakona (1) Radnik ima za svaku kalendarsku godinu pravo na plaćeni godišnji odmor u trajanju od najmanje četiri tjedna. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sinky00 odgovoreno: 9. prosinac 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 9. prosinac 2010. zasto je on onda meni rekao da nakon sest mjeseci imam pravo na samo deset dana,a posto sam radio do 15.08.imam pravo na dvanaest.dali postoji neki dodatak u zakonu koji to istice ili on samo blefira.recite mi dali mi se isplati uzeti odvjetnika? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vexvg odgovoreno: 9. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 9. prosinac 2010. Poslodavac može reći što hoće, a kasnije i poreći. Sigurno ti to nije napismeno dao već samo usmeno. Pretpostavljam da i on samo površno poznaje zakon o radu i pozvao se na članak 59. koji se ne odnosi na Vas u ovome slučaju. Cigo Vam je točno odgovorio i postupi po njegovom naputku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sinky00 odgovoreno: 9. prosinac 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 9. prosinac 2010. dali ja mogu jos uvijek podnijeti zahtjev za zastitu prava,posto je proslo vec cetri mjeseca od prestanka radnog odnosa? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
visnjaZ odgovoreno: 9. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 9. prosinac 2010. Možeš, potraživanje prava iz radnog odnosa ne zastarjevaju tri godine. Tako je meni odgovoreno na moje pitanje Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sinky00 odgovoreno: 9. prosinac 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 9. prosinac 2010. znaci,ako sam sve ovo dobro razumio,iako mi se racuna samo ova godina,od 01.01.do 15.08.svejedno imam pravo na cijeli godisnji odmor u trajanju od 20 radnih dana,iako sam ove godine radio 8 mjeseci i 15 dana? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
cigo1 odgovoreno: 9. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 9. prosinac 2010. @sinky, jesam ti napisao da imaš pravo na naknadu za cijeli GO JER TI JE PRESTAO RADNI ODNOS i to po odrdbi čl.61 Zakona o radu. S obzirom da si jedan dio GO koristio onda trebaš potraživati novčanu naknadu samo za dio koji nisi koristio i to pismeno ZZP-om. Ak ti nekaj ni jasno javi mise na PM. @višnja, ne zastarjeva "portaživanje prava" iz radnog odnosa tri godine ,nego ne zastajevaju NOVČANA potraživanja pristekla iz radnog odnosa(neisplaćene :plaće,otpremnine,naknade za bolovanje,naknade za prijevoz, naknade za GO itd,.) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
visnjaZ odgovoreno: 10. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 10. prosinac 2010. Cigo, hvala na ispravku Nisam pravnik, ali mislim da se shvatilo što je pjesnik htio reći. U svakom slučaju, hvala na odgovorima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.