Jump to content

Dozvoljeno parkiranje 24h, ali ne i 3h?


amoxil

Preporučene objave

Parkirao sam u drugoj zoni i platio mobitelom parking 2h. Zadržao sam se (neplaniranio) malo dulje u gradu i pokušao platit još 1h, no dobio sam obavjest da daljnje produživanje nije moguće. Kada sam se vratio (nakon 2h i 20min) dočekala me parkirališna karta od zagrebparkinga koja je vrijedila 24h:)

 

Mene zanima zašto mi je dozvoljeno parkiranje 24h, ali ne i samo 3h (bez da platim "višak" sati)?

 

Dali se mogu žaliti na kaznu (tj. dal će mi uvažit žalbu) pošto imam dokaz da sam pokušao platit parking?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Malo smo raspravljali o ovome na faksu ali nisam još isprabao.

Naime, prema Zakonu o zaštiti potrošaća postoji ovo

 

Sredstva daljinske komunikacije

Članak 37.

(1) Sredstva daljinske komunikacije jesu ona sredstva koja su pogodna za sklapanje ugovora između trgovca i potrošača bez istodobne fizičke nazočnosti trgovca i potrošača na jednome mjestu.

(2) Sredstva iz stavka 1. ovoga članka, među ostalim, jesu: adresirani i neadresirani tiskani materijali, standardna pisma i dopisnice, tiskana promidžbena poruka s narudžbenicom, katalog, telefon s ljudskim posredovanjem i bez njega, radio, videofon, videotekst, telefaks uređaj, televizija, internet i elektronička pošta.

 

i onda dalje

 

Zabrana slanja proizvoda bez narudžbe potrošača

Članak 54.

(1) Nije dopušteno isporučiti potrošaču proizvod ili pružiti uslugu koju potrošač nije unaprijed naručio, ako je riječ o naplatnom poslu.

(2) Ako trgovac, suprotno stavku 1. ovoga članka, pošalje potrošaču određeni proizvod, smatra se da je taj proizvod promidžbeni dar trgovca.

(3) Ništetna je odredba u uvjetima poslovanja trgovca ili ponudi poslanoj bez prethodne narudžbe potrošača prema kojoj bi šutnja potrošača značila prihvat ponude.

(4) Odredbama stavaka 1. do 3. ovoga članka ne dovode se u pitanje odredbe ovog ili drugih zakona o prešutnom obnavljanu ugovora.

 

Prema tome, oni ne bi mogli naplatiti dnevnu kartu jer se radi o nečemu što ti ne želiš čime bi se faktično radilo o ugovornoj kazni koja kao što znamo nije dozvoljena.

Kao što sam rekao, profesor mi je rekao da bi u teoriji to bilo tako a pitanje je kako bi se sud postavio u ovom slučaju.

Vrijedi probati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija