ero1706 objavljeno: 9. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 9. prosinac 2010. dobio sam poziv za ročište za raspravljanje zaostavštine da se javim u sud u BiH.Pošto nemogu dobiti slobodni dan na poslu da odem na ročište zanima me dali mogu nekog opunomoćiti da me zastupa npr. strica. Ako mogu gdje to trebam učiniti?Državljanin sam RH a stric BiH. Unaprijed hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
desimir odgovoreno: 9. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 9. prosinac 2010. Punomoc u kojoj ce te navesti njen sadrzaj ( o prihvatanju ili neprihvatanju nasljedstva) u tom i tom predmetu iza ostavitelja, pred tim i tim sudom...te ime i ostale podatke o fizickoj osobi za zastupanje ovjerite kod notara gdje zivite. Takva isprava je vazeca pred sudom u BiH. Mozete poslati i jedan podnesak nadleznom sudu gdje cete ih obavjestiti o tome. Drugo rjesenje je da kod notara sastavite ispravu -izjavu o prihvatanju ili neprihvatanju nasljedstva, ovjerite je kod njega i dostavite sudu prije odrzavanja rocista, uz obaveznu naznaku broja predmeta i napomenu kada se odrzava rociste! U ovom slucaju Vam nije potreban punomocnik. Prema pravilima Zakona o parnicnom postupku, ove isprave u Hrvatskoj su validne ako su pravilno ovjerene, te ako nesto nije drugo predvidjeno medjunarodnim ugovorima izmedju BiH i Hrvatske.Vjerujem da je ovo sasvim u redu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ero1706 odgovoreno: 10. prosinac 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 10. prosinac 2010. Hvala na pomoći Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
desimir odgovoreno: 10. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 10. prosinac 2010. ero1706 je napisao: Hvala na pomoći Nema na cemu. Uvijek ste dobro dosli! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.