Jump to content

Kako mi službena izmjera može pomoću u uskladi Katastra i Gruntovnice??

yasminkay

Preporučene objave

U općini gdje imam pravo na dio nasljedstva, a nije nikad parcelirana zemlja, vrši se službena izmjera svih čestica i zemljišta.

Što se tiče mojeg nasljedstva, u gruntovnici su podaci zadnji upisani prije 200 godina, i to na manje zemljišta, koje se kasnije još kupovalo i povećavala se imovina.

Sva situacija kakva je stvarno, je ubilježena i stvarna u katastarskim podacima. Provjerila sam s geodetom službenim za to područje. Dakle zemlja stoji netaknuta kakva je kupljena u predzadnjoj generaciji. Kako se u prošlom sistemu nije trebalo uskladiti i gruntovnicu, naime kupovalo se i prodavalo i bilježilo samo katastarski (vjerojatno je to bilo jeftinije) tako gruntovnica nije dirana 200 godina.

Kako sad tu situaciju unijeti i u gruntovnicu?? Što treba učiniti sa šukundjedima koji su zadnji upisani u gruntovnicu?

Ako treba tužiti, da li moramo tužiti svi koji imamo pravo ( ja imam 1/5) ili mogu ja to sama u svoje ime, da bi se upisalo moje pravo u gruntovnicu, bez točne izmjere točno moje 1/5?

Da li u gruntovnici mora biti izmjerena i točno locirana moja 1/5? Ili se može situacija prenijeti kao u katastru??

Što činiti ako ostali nisu zainteresirani ni dati svoje pravo drugima, ni išta što je vezano za plaćanje poduzimati??

Kako ih natjerati??

Hvala

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija