njinja objavljeno: 10. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 10. prosinac 2010. molim pomoć u vezi informacije o porezu na nasljeđenu nekretninu. naslijedila sam nekretninu od bake i zanima me da li sam obvezna plaćati porez, budući još nikakvu uplatnicu nisam dobila iz porezne uprave. prije nego što sam naslijedila nekretninu od bake, vlasnik sam stana (pola pola sa suprugom) u kojem živim i na koji nisam platila porez (prva nekretnina). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
jutro1 odgovoreno: 10. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 10. prosinac 2010. Trebate platit porez i što prije se javiti u poreznu upravu ako zakasnite platit će te porez i kaznu, sve u slučaju ako imate pravomoćno riješenje o nasljeđivanju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 10. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 10. prosinac 2010. baka je predak a preci i potomci su oslobođeni plaćanja poreza na promet nekretnina ako je u pitanju darovanje ili nasljeđivanje. ali nasljeđivanje moraš prijaviti u poreznu upravu (rok od 30 dana od primitka rješenja iako će i porezna dobiti rješenje) Zakon o porezu na promet nekretnina 3. Porezna oslobođenja pri nasljeđivanju, darovanju i drugom stjecanju nekretnina bez naknade Članak 13. Porez na promet nekretnina pri nasljeđivanju, darovanju i drugom stjecanju nekretnina bez naknade ne plaćaju: 1. bračni drug, potomci i preci te posvojenici umrlog ili darovatelja, Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
njinja odgovoreno: 11. prosinac 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 11. prosinac 2010. bovu je napisao: baka je predak a preci i potomci su oslobođeni plaćanja poreza na promet nekretnina ako je u pitanju darovanje ili nasljeđivanje. ali nasljeđivanje moraš prijaviti u poreznu upravu (rok od 30 dana od primitka rješenja iako će i porezna dobiti rješenje) Zakon o porezu na promet nekretnina 3. Porezna oslobođenja pri nasljeđivanju, darovanju i drugom stjecanju nekretnina bez naknade Članak 13. Porez na promet nekretnina pri nasljeđivanju, darovanju i drugom stjecanju nekretnina bez naknade ne plaćaju: 1. bračni drug, potomci i preci te posvojenici umrlog ili darovatelja, hvala za info jer nadala sam se da je tako. zbunio me odgovor "veterana" koji kaže da moram platiti porez. vaši argumenti govore meni u prilog , k tome pozivate se i na zakon ,stoga hvala još jednom Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
njinja odgovoreno: 11. prosinac 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 11. prosinac 2010. ups! zbunio me "prekaljeni".. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.