Nemirko objavljeno: 10. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 10. prosinac 2010. Pozdrav! Prije godinu i pol imao sam jedan izgred.. Naime udario me izbacivač ispred jednog lokala. Nakon toga je došla policija, i ja sam ih onako ljut i pijan izvrijeđao... Nakon toga sam završio u postaji i napuhao više od 2 promila.. Sad mi je stigla kazna od 1600 kn, 800kn za remećenje mira i 800 za vrijeđanje službene osobe.. 1. Zanima me da mi netko odgovori ko ima iskustva, ima li smisla tražiti neko smanjenje kazne u vidu društveno korisnog rada i sl, student sam, nemam svoja primanja, stari nezaposlen.. Bi li to mogla biti olakotna okolnost pa da prođem s društveno korisnim radom, inače mi se čini da ću morat u zatvor. 2. Incident se dogodio u 5. mjesecu 2009. koliko mi se čini to je po starom zakonu kad je zastara bila 2 godine. Postoji li mogućnost da će to recimo u 6,mjesecu otić u zastaru? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 10. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 10. prosinac 2010. Rada za opće dobro na slobodi još nema. Plaćanje ili zatvor. Priložiti dokaze o lošem materijalnom stanju, sud može (a ne mora) smanjiti kaznu. Sve kazne po javnom redu i miru su ionako male, smanjuju se u iznimnim prilikama, onima koji prave nerede - ne. Zastara za vođenje postupka je 4 godine + dodatne 3 za izvršenje sankcije. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.