Val2 objavljeno: 10. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 10. prosinac 2010. Radim na određeno, s važećim ugovorom od 1g. koji ističe krajem godine. Dvaput sam dosada koristio u tijeku godine dio godišnjeg, oba puta na prijedlog poslodavca. Ukoliko mi se ugovor ne produži, što mogu očekivati od ostatka godišnjeg - naknadu, ili produženje ugovora za iznos preostalih dana godišnjeg odmora, ili nešto treće, i što mi daje sigurnost da mi isti ne može propasti? Također, ako bih želio iskoristiti jedan dio ostatka godišnjeg odmora po svom nahođenju, ali ne sve, kako i kada to mogu učiniti? Hvala unaprijed Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vexvg odgovoreno: 11. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 11. prosinac 2010. Više pitanja,više odgovora: 1.ukoliko Vam poslodavac ne produži Ugovor a niste iskoristili godišnji u cijelosti,dužan Vam je isplatiti naknadu za preostali dio godišnjeg odmora (članak 61. ZOR-a) 2.sigurnost Vam daje Zakon o radu 3.po vlastitom nahođeju imate pravo iskoristiti samo jedan dan godišnjeg uz uvijet da poslodavca obavijestite o tome minimalno 3 dana radnije (članak 64. ZOR-a) Ovo je sve vezano uz Zakon o radu. Ukoliko poslodavac zapošljava više od 20 radnika, dužan je imati pravilnik o radu u kojem se većinom malo detaljnije određuju takve stvari. Također niste napomenuli da li je možda potpisan i kolektivni ugovor za Vašu djelatnost. U svakom slučaju ni pravilnik o radu niti kolektivni ugovor Vam ne donose manja prava od gore napisanih,već eventualno veća prava. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.