Jump to content

vip-blokada tekućeg računa,postoji li zastara


lunaos

Preporučene objave

Tekući račun mi je blokiran prije par dana,u banci su mi dali broj ovrhe s kojom sam otišla u Općinski sud,tamo su mi rekli da je blokadu zatražio VIP. Radi se o dugu iz 1999.god.,neplaćena četiri računa u iznosu od 10400 kn. 2000 god pokrenut je ovršni postupak na moje pokretnine,budući da ništa nisam imala dobila sam rješenje da se postupak obustavlja,budući da ovih deset godina nisam dobila nikakvo rješenje niti ikakvu opomenu o dugu mislila sam da je to riješen slučaj.Zanima me da li imaju pravo sada nakon toliko godina sjesti mi na račun bez da mi ostane slobodna 1/3 i naplatiti dug koji je sada narastao na 34000 kn.da li postoji zastara na te račune i na tu ovrhu iz 2000 god.Kome se žaliti kad ni sada nakon te blokade nikakvo rješenje nisam primila???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Može Vam se blokirati račun radi naplate ukoliko je mijenjano sredstvo ovrhe (pretpostavka da je ranije bilo na drugačijem sredstvu od novačanih sredstva). Nisam sigurna da se (bez obzira na iznos) radilo o kamati na kamatu (teško da bi to sud priznao), vjerovatno se radi o visokim prarničnim i ovršnim troškovima, na koje se također kao i na glavnicu računa kamata, te taj cjelokupni iznos na kraju često biva pozamašan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

Molio bis vas pomoć, imam jako slićni slučaj.

Imao sam Vip pretplatu za internet prije nekoliko godina, nekih 4 godine su prošle od prekida ugovora, i tada mi su mi bile ostale par uplatnica, od ukupnog iznosa od cirka 1400 kn.(trenutni iznos s kamatama je 3160kn)

Poslije toliko godina dobio sam zahtjev za naplatu, nisam bio u mogučnosti platiti pa sam odgodio i sada su mi blokirali račun u zagrebačkoj banci radi vipovih računa, sada mene zanima ako može neki savjet, jer ja sam dobio doma riješenje da je meni sud prvostupanjki odredio da oni nemaju pravo blokade računa jer sam ja student, jer sam nezaposlen i jer nemam redovna primanja, i to je potvrdio drugostupanjski sud.

Mene zanima pošto mi je račun ipak blokiran več nekih mjesec dana, dali je moguće da oni preko javnog bilježnika blokiraju račun te da sebe zaštite bez obzira na to što je sud zabranio takvo što radi navedenih razloga.

Želim nagalsiti da naravno u banci su rekli da oni neće odblokirati račun dok vip ne naplati iznos, ali iz pravne službe nitko nije ništa javio zašto je došlo do toga i prema čijoj ovrsi.

Hvala unaprijed na pomoći

Puno pozdrava

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Moja majka ima sličan slučaj,tj.blokadu tek.računa od strane VIPa.Dakle dug postoji i mora se vratiti.Nazvala sam njihovog odvjetnika i s njim dogovorila plačanje u ratama.Oni če odblokirati račun i moja majka mora svaki mj.plačati određeni iznos.Do sada mi se čini sve O.K.Vidjet čemo kad če odblokirati račun.Pregovori traju od jučer i obečano mi je da če to brzo iči.Kad se odblokira javit ču Vam.Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija