Jump to content

molim za pomoć kako napisati ugovor

Conny

Preporučene objave

hitno mi treba pravni savjet:((

- od nas se traži garancija banke u trajanju od dvije godine na izvedene građevinske radove.

- mi smo podizvođači, a naš naručitelj posla je također podizvođač, što znači da smo mi zapravo podpodizvođači.

- svi ugovorom potpisani radovi su odrađeni sa naše strane

- svi ti ugovori su dostavljeni banci na uvid

- osim potpisanih ugovora banka je od nas dobila i primopredajni zapisnik.

- banka dodatno traži da mi kao izvođač potpišemo jedan interni ugovor sa našim naručiteljem posla gdje je vidljivo da nam se traži garancija banke za otklanjanje eventualnih nedostataka u određenom roku.

- ugovor je sastavljen, ali za banku nije dovoljno dobar.

- banka dodatno traži primopredajni zapisnik što smo i dostavili.

- sada imamo problem jer su potpisnici primopredajnog zapisnika glavni naručitelj posla (koji je ujedno naručitelj posla za našeg naručitelja) i investitor.

danas smo napisali sigurno 7 ugovora koje banka na zalost nije prihvatila.

- molim za savjet ukoliko znate kako treba izgledati ugovor koji će točno definirati nas kao izvođača radova, našeg naručitelja posla odnosno glavnog naručitelja posla i investitora.

nadam se da je ovo sve dovoljno razumljivo, srdačno vasa Conny

Dijeli na drugim stranicama

Conny je napisao:

hitno mi treba pravni savjet:((

- molim za savjet ukoliko znate kako treba izgledati ugovor koji će točno definirati nas kao izvođača radova, našeg naručitelja posla odnosno glavnog naručitelja posla i investitora.

Meni ovo što opisujete izgleda kao nekakvo zavlačenje (netko ne želi platiti, odgađa plačanje, traži izliku da ne plati, da plati manje, itd.).

Pitajte ove u banci da vam pokažu što bi točno htjeli, umjesto da svaki puta traže nešto novo. Imaju valjda kakvu 'šprancu', prijašnji ugovor.

Ja bi išao odmah 'u glavu' - pitao bih direktno u čemu je problem / tko je dao direktivu da se zavlači s plaćanjem. Tako se najprije dozna u čemu je zapravo caka.

:kavica:

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

No members to show

• Napravi novi...

Važna informacija