Conny objavljeno: 13. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 13. prosinac 2010. hitno mi treba pravni savjet:(( - od nas se traži garancija banke u trajanju od dvije godine na izvedene građevinske radove. - mi smo podizvođači, a naš naručitelj posla je također podizvođač, što znači da smo mi zapravo podpodizvođači. - svi ugovorom potpisani radovi su odrađeni sa naše strane - svi ti ugovori su dostavljeni banci na uvid - osim potpisanih ugovora banka je od nas dobila i primopredajni zapisnik. - banka dodatno traži da mi kao izvođač potpišemo jedan interni ugovor sa našim naručiteljem posla gdje je vidljivo da nam se traži garancija banke za otklanjanje eventualnih nedostataka u određenom roku. - ugovor je sastavljen, ali za banku nije dovoljno dobar. - banka dodatno traži primopredajni zapisnik što smo i dostavili. - sada imamo problem jer su potpisnici primopredajnog zapisnika glavni naručitelj posla (koji je ujedno naručitelj posla za našeg naručitelja) i investitor. danas smo napisali sigurno 7 ugovora koje banka na zalost nije prihvatila. - molim za savjet ukoliko znate kako treba izgledati ugovor koji će točno definirati nas kao izvođača radova, našeg naručitelja posla odnosno glavnog naručitelja posla i investitora. nadam se da je ovo sve dovoljno razumljivo, srdačno vasa Conny Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Conny odgovoreno: 13. prosinac 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 13. prosinac 2010. Molim za pomoć! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 13. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 13. prosinac 2010. Conny je napisao: hitno mi treba pravni savjet:(( - molim za savjet ukoliko znate kako treba izgledati ugovor koji će točno definirati nas kao izvođača radova, našeg naručitelja posla odnosno glavnog naručitelja posla i investitora. Meni ovo što opisujete izgleda kao nekakvo zavlačenje (netko ne želi platiti, odgađa plačanje, traži izliku da ne plati, da plati manje, itd.). Pitajte ove u banci da vam pokažu što bi točno htjeli, umjesto da svaki puta traže nešto novo. Imaju valjda kakvu 'šprancu', prijašnji ugovor. Ja bi išao odmah 'u glavu' - pitao bih direktno u čemu je problem / tko je dao direktivu da se zavlači s plaćanjem. Tako se najprije dozna u čemu je zapravo caka. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.