mama1 objavljeno: 13. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 13. prosinac 2010. Poštovani, zanima me situacija jedne moje poznanice. Naime Ugovor na određeno joj se produljivao sve do tri mj. prije isteka 3. godine na jednom radnom mjestu, kada su je premjestili na drugo. Isto sa ugovorom na određeno. Da bi je nakon par mjeseci vratili na ono prvo radno mjesto i dalje sa ugovorom na određeno. Možete li mi reći da li poslodavac krši odrebe zakona o radu i da li se zakonski smatra da je poznanica u stalnom radnom odnosu (prema članku 10(5))? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vexvg odgovoreno: 14. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 14. prosinac 2010. Možete li opisati jedno i drugo radno mjesto? Naime u Ugovoru o Radu na određeno morali bi biti definirani objektivni razlozi koji su opravdani rokom, izvršenjem određenog posla ili nastupanjem određenog događaja. Vjerujem da Vaša poznanica ima pravo osporiti Ugovor na određeno i stupiti u stalni radni odnos. primjer: Da se radi o trgovcu koji je radio u jednoj poslovnici a zatim ga poslodavac prebaci u drugu poslovnicu.....trgovac je u stalnom radnom odnosu jer i dalje (i nakon isteka Ugovora na određeno) obavlja iste poslove za poslodavca (mjesto rada je nebitno, bitno je da se radi o istom poslodavcu). Opišite nam detaljnije kako bi Vas mogli savjetovati koja su prava radnice i kako ih ostvariti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mama1 odgovoreno: 15. prosinac 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 15. prosinac 2010. Poštovani, Nažalost nisam uspjela saznati točno što piše u ugovorima. Situacija je slična vašem primjeru. Isti poslodavac prebacuje ju iz jedne radne jedinice u drugu, na iste poslove, te ju vraća ponovo u prvu radnu jedinicu, a sve sa ugovorom na određeno. Znači prema zakonu o radu smatra se da je zaposlena na neodređeno ili mora poduzeti nekakve daljnje korake? Možete li mi reći, teoretski, ako je slučaj, da radno mjesto u drugoj radnoj jedinici, nije definirano ugovorom kao isto radno mjesto u prvoj radnoj jedinici, a nakon par mjeseci je vrate na radno mjesto u prvu jedinicu u kojoj je radila skoro 3 godine, da li bi se isto smatralo da je zaposlena na neodređeno (s obzirom da je, sve zajedno, na ovom prvom mjestu više od 3 godine)? Pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vexvg odgovoreno: 18. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 18. prosinac 2010. skoro 3 godine, da li bi se isto smatralo da je zaposlena na neodređeno (s obzirom da je, sve zajedno, na ovom prvom mjestu više od 3 godine)? Pozdrav Da li je na prvom radnom mjestu radila skoro 3 godine ili više od 3 godine? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.