Jump to content

Tjelesno oštećenje

Dodadi

Preporučene objave

Pošto nisam u postupku RVI-a, a imam PTSP priznat kao posljedicu bolesti iz Domovinskog rata, u mirovinskom sam podnio zahtjev za utvrđivanje tjelesnog oštećenja, odnosno postotka invalidnosti na osnovu bolesti, a tamo su me na vještaćenju u roku minute isprašili iz kancelarije s objašnjem kako na osnovu psihičke bolesti ne mogu dobiti tjelesno oštećenje.

Nije mo jasno kako se u postupku za stjecanje statusa RVI-a, na osnovu bolesti, dobije 20% ili 30% oštećenje organizma, a ako ideš tkz. "civilnim" putem ne možeš dobiti ništa.

:-?

Dijeli na drugim stranicama

To su dvije različite vrste prava. to što si dobio rvi 20 ili 30% si dobio po zakonu o hrv.braniteljima i tamo je PTSP naveden kao bolest po kojoj dobivaš određeni postotak.

Kod mirovinskog je nešto sasvim drugo. Dobivaš postotak tjelesnog oštećenja na organe kretanja,ruke, kralježnicu,sljepoća....Čak ljudi koji imaju tumor na mozgu ne dobiju tjelesno oštećenje po toj bolesti (a često niti mirovinu) :-(

Ma vidio sam, al´ to je totalna debilana. Ma jeb.... mi se za njihovih 50 kn za invalidnost, ali za istu stvar postoje dvije potpuno suprotne odredbe zakona. Ako si u postupku RVI-a za isto dobiješ 30% invalidnosti, a ako nisi onda dobiješ kur.... bez obzira na to što je bolest potpuno ista kao i onoga koji je RVI.

Kakva država takvi i zakoni, glavno da se zaklinju krvlju na branitelje, a ako nisi predao zahtjev za RVI živog će te strpati u grob, samo da te ne gledaju i da ti nedaj Bože moraju što dati. Ma jeb... im sve živo....... :zao::zao::zao:

Sve i da si dobio 30% tjelesnog oštećenja ne bi dobio niti 50 kuna, jer to tjelesno oštećenje mora biti kao posljedica nesreće na poslu ili profesionalnog oboljenja da bi imao pravo na naknadu. Kod 100% tjelesnog oštećenja naknada je mislim negdje oko 120 kuna, tu negdje.

Država kriva ili ne, svi mi smo ju izabrali pa se moramo nositi s svime dobrim i lošim što nam daje. :vrti:

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

No members to show

• Napravi novi...

Važna informacija