robi65 objavljeno: 14. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 14. prosinac 2010. poštovani molim odgovor.Tata je umro prije kratkog vremena,te još nije provedena ostavinska rasprava.Zanima me moram li se pojaviti na ostavinskoj raspravi i ako nebudem prisustvovao ostavini,hoče li u postupku biti zaštičeno moje pravo u skladu sa zakonom o naslijeđivanju,ili bi se moglo desiti da budem izigran ,to jest da nedobijem udio koji bi me po zakonu sljedovao,znači što je u biti moguče d se desi ako osobno nebih prisustvovao raspravi, što baš i ne želim ,jer ostali koji če se pojaviti kao naslijednici misle da bi im možda mogao darovati svoj dio ,a što baš i momentalno ne želim,a želio bih ipak biti u dobrim odnosima i dalje sa ostalim nasljednicima,zapravo bih hti sav posao prevaliti na onog tko ča voditi ostavinu,da to napravi po zakonu,svakome koliko po zakonu i pripada.Unaprijed hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Eli30 odgovoreno: 14. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 14. prosinac 2010. Ja nisam stručnjak, ali Vam mogu dati svoje osobno mišljenje. Smatram da bi Vam najbolje bilo da prisustvujete na ostavinskoj, jer ako se drugi nasljednici nadaju da će te se odreći svojih prava, oni tad mogu i nastojati da Vas zeznu, ukoliko im se ukaže mogućnost. Ako će Vam netko biti prijatelj samo ako se odreknete svojih prava, onda to baš i nije neki dobar međusobni odnos. Vaš dio je onaj, koji Vas sljeduje po zakonu i ako želite štititi svoja prava, nemate se čega sramiti. Iskreno rečeno, djelujete mi naivni, zato pripazite da Vas ne prevare. sretno! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.