Jump to content

Fotokopija kao dokaz vlasništva


dnd

Preporučene objave

Molim pomoć,savjet.

Dali sudac može donijeti presudu u korist tužitelja temeljem fotokopije kupoprodajnog ugovora tvrdeći da ga ne može pronaći u katastru,gruntovnici,poreznoj.

Da malo pojasnim moj djed je tužiteljevu ocu prodao dvije nekretnine,komad zemlje i pola kuće 1957 god.Navedene nekretnine prenesene na kupca u katastru,ali i ne u zemljišne knjige.Tužitelj sada tuži i traži još tri parcele za koje moji stričevi 70-godišnjaci tvrde da nisu prodane.

Pojavljuju se dva kupoprodajna ugovora na jednom ručno pisanom navodi se komad zemlje i kuća,bez oznake k.č.,potpis kupca,prodavatelja,svjedoci.Drugi ugovor je kopija pisana pisaćom mašinom,navodi se čestica kuće i tri sporne čestice koje nisu prodane,bez čestice zemlje koja je zavedena na njihovo ime u katastru bez djedova potpisa.Sada tužitelj tvrdi da se radi o prijepisu ugovora istovjetna orginalu.Potkrepljuje svoju tvrdnju potpisom djeda u upisniku ovjera ugovora i drugih isprava iz 1957.Istina djedov je potpis,ali se ne navode čestice već z.k, uložak.Posjedujemo uredne ostavinske iza djeda i bake.Na povijesnom izvatku nema zabilježbi o kupoprodaji

Prije dvije godine tužitelj prodaje kuću .

Sada mi nije jasno kako se tužitelj uknjižio na kuću a ne i na ostale parcele oko kojih se sada sporimo?Čemu tužba ako ima ugovor na koji se poziva? :misli::-?:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija