Jewinho objavljeno: 15. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 15. prosinac 2010. pozdrav, imam jedno pitanje, ako odem recimo na put u dubrovnik u 5 ujutro odradim tamo posao za 3 sata i vratim se doma u 22 sata, jasno mi je da dobivam dnevnicu, ali posto je moje radno vrijeme 8 sati, dali mi se placaju i prekovremeni sati koje sam proveo na putu?? jel od ukupno 22 sata ja imam efektivno 3 sata rada. dali put ulazi u prekovremene sate?? hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vexvg odgovoreno: 18. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 18. prosinac 2010. Mišljenja sam da poslodavci svakojako tumače slične primjere pa ću Vam dati svoje mišljenje a molio bi g.Rubensa za ispravak ukoliko nisam u pravu: -dnevnica i prekovremeni rad su dva različita pojma -dnevnica je naknada za pokriće troškova prehrane, pića i prijevoza u mjestu u koje je radnik upućen na službeni put -dnevnica i naknada za prekovremeni rad se međusobno ne isključuju -mjesto rada tijekom službenog puta različito od onog koje je u ugovoru o radu navedeno kao mjesto rada Zaključak je da istovremeno imate pravo i na dnevnicu i na dodatak za prekovremeni rad (ukoliko je isti ostvaren). Računa se radno vrijeme od Vašeg odlaska iz firme do povratka u istu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.