Jump to content

Ugovor na neodređeno koji ne vrijedi?

sluzbenikjavni

Preporučene objave

Poštovani forumaši, ne mogu ulaziti u detalje priče ali zanima ne što se dogđa u sljedećoj situaciji:

- na temelju oglasa objavljenog na stranicama HZZ, provedenog testiranja i intervju dobio sam posao u javnoj službi. Potpisao sam ugovor na neodređeno koji je ovjeren i meni je uručen jedan primjerak.

1. Što se događa ukoliko postupak zapošljavanja (zbog neobjavljivanja u javnom glasilu, iako objavljenog na stranicama HZZ) bude od nadležnih tijela proglašen nezakonitim ili neregularnim? Kakva je pravna snaga tog mog potpisanog i ovjerenog ugovora? Kakva su moja prava?

2. Za pretpostaviti je da će biti ponovo raspisan natječaj (koji će ovaj puta biti objavljen u javnom glasilu), te da će se (ovoga puta) udovoljiti svim pravilima i da ću dobiti isti posao i da će mi biti ponuđen novi ugovor na neodređeno (s novijim datum nakon završenog postupka objave + 8 dana i sl.) ? Što ako ne bude?

*Napominjem da se ne radi o mojoj grešci, već grešci poslodavca. Također radi se o grešci u samom postupku koja nema veze sa izborom kandidata za radno mjesto (kojeg je proveo HZZ i dao svoju preporuku)!

Hvala na savjetima i mišljenjima!

Dijeli na drugim stranicama

Evo iz novog TKU

RADNI ODNOSI

Zasnivanje radnog odnosa

Clanak 25.

1. Za zasnivanje radnog odnosa za sve poslove u javnim službama raspisuje se javni natjecaj

radi ispunjavanja ustavne odredbe o jednakoj dostupnosti javnih službi svim graanima

Republike Hrvatske.

2. Potreba za zasnivanjem radnog odnosa za sve poslove u javnim službama oglašava se

putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na web stranicama odnosno na oglasnim plocama

ustanova i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te u Narodnim novinama.

3. Javni natjecaj nije potreban u slucajevima predvienima granskim kolektivnim ugovorima.

4. Poslodavac je u obvezi na isti nacin i u istom roku obavijestiti sve kandidate o rezultatima

natjecaja.

5. Rok prijave za natjecaj tece od dana objave natjecaja u Narodnim novinama.

Dakle, previdom poslodavca natječaj nije objavljen u NN već samo na HZZ. Tada je sklopljen ugovor o radu. Pitanje je da li je takav ugovor obvezujuć (dakle nije sklopljen protuzakonito, već samo nije u skladu sa TKU)? Što ako sam dao otkaz na prijašnjem poslu da bi ušao u novi radni odnos i sada se ispostavi da novi ugovor o radu ne važi. pa ne mogu vjerovati daje to baš takva pušiona za mene!? zar zakonodavstvo ne štiti radnika? u biti, zbog greške poslodavca, ostaneš na cesti? što činiti ? help

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija