bubica15 objavljeno: 15. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 15. prosinac 2010. Vlasnica sam stana od 51m2 u kojem živim sa suprugom i sinčićem (vlasništvo stana stekla sam Ugovorom o dosmrtnom uzdržavanju za koji nisam platila porez-radi prijenosa vlasništva stana s mojeg oca na dijete tj. mene).Radi nedavnog proširenja obitelji, tražimo veći stan od cca 60m2(u novogradnji). Koji porez bih trebala platiti i da li imam pravo na oslobođenje od plaćanja poreza budući da se radi o nekretnini kojom se rješava stambeno pitanje (suprug nema u vlasništvu nekretninu). Unaprijed hvala na odgovorima! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 15. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 15. prosinac 2010. kod zamjene nekretnina stjecatelj veče nekretnine plaća porez na promet nekretnina i to za razliku kvadrature od stana kojeg je posjedovao i novog stana ako je novi stan veči. za poreznu olakšicu bitno je i to dali nekood članova obitelji ima nekretninu u kojo je moguć život. izbjegavanje plaćanja poreza je moguće ako nekretninu koju dobijete zamjenom opteretite kreditom (hipoteka) za visinu hipoteke umanjuje se procijenjena vrijednost stana. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 16. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 16. prosinac 2010. bovu je napisao: kod zamjene nekretnina stjecatelj veče nekretnine plaća porez na promet nekretnina i to za razliku kvadrature od stana kojeg je posjedovao i novog stana ako je novi stan veči. Ne. Zakon o porezu na promet nekretnina, čl.6.: (1) Obveznik poreza na promet nekretnina je stjecatelj nekretnine. (2) Obveznik poreza na promet nekretnina pri zamjeni nekretnina je svaki sudionik u zamjeni i to za vrijednost nekretnine koju stječe. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.