mandolina objavljeno: 16. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 16. prosinac 2010. Živim več 30 g u Australia i došla sam u Hrvatsku da rješim neke nejasnoče oko jedne parcele na otoku Braču. Ima nas 7 suvlasnika na parceli i parcela se 3 puta (na nečiji zahtjev) smanjivala (ukupno oko 300 m) i pomicale se granice bez da se mene (i većinu suvlasnika) obavjestilo i tražilo našu saglasnost za te promjene. Prije dolaska u Hrvatsku sam se raspitala na glavnome katstru u Zagrebu na koji način se mogu mijenjati granice neke parcele. Rekli su mi, granice se mogu mijenjati jedino na način da neko pokrene (opravdani) zahtjev za promjenu, i moraju se pozvati svi suvlasnici i taj zahtjev se prihvača ako ga prihvate (i potpišu) svi suvlasnici te parcele. Mene i većinu suvlasnika (imaju sve naše adrese) niko nije obavjestio o bilo čijem zahtjevu, te prema tome nismo ništa ni potpisali. Uspjela sam doči samo do jednog papira gdje izvršena izmjena na našu štetu (70 m) i vidim da ima potpise (suglasnost) samo 3 suvlasnika (od nas 7). Za ostale dvije izmjene nemam nikakve papire te sam otišla na katastar i tražila da mi pokažu imena osoba koje su podnijele zahtjev za te promjene kao i imena potpisnika (koji su bili suglasni za te promjene) i službenica mi kaže da oni to nemogu meni dat. Kad sam iz torbe izvadila službenu brošuru zemljišnjika gdje piše da su dužni sve da mi pokažu, ona je ljutito otišla po neku fasciklu o toj parceli u kojoj nigdje nema nikakvih zahtjeva za promjenu granica. Na sve moje upite ona samo ljutito kaže, tu su vam svi papiri a šta ja znam gdje su ti zahtjevi i upućuje me na tužbu sudom. Ja kažem, pa ako nema onda ste vi protuzakonito mjenjali te granice i iči ču na više instance, na što se ona još više uznemirila i uplašila i počela donositi fascikle ali nigdje ništa. Neznam koga da pitam da mi kaže ko je tu radio protuzakonito kad je mjenjao granice naše parcele uz potpise samo trojice od 7 suvlasnika. I sad se pitam kakva je ovo država Hrvatska i ima li ko savjet šta da radim dalje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.