Jump to content

izanparnični postupak razvgavanje suvlaslanistva

tomo32333

Preporučene objave

pozdrav!

molio bi vas pomoć da mi objasnite meke stvari.

Imao sam izvanparnički postupak u kojem je moja mama htjela postati većinski vlasnik obiteljske kuće u kojem sam ja imao 2/9 dijela (to je moj otac meni ostavio prije pogibije),

U zadnji godinu dana nisam smio ni boraviti u toj kuci.

Bilo je potezanja i prijetnji nudili su mi 15 000 kn za svoj dio. nedavna procjena kuce,dvora i oranice bila je procjenjena na 700.000 kn i moj dio je iznosio 135.00 kn.

Naravno oni taj novac nisu imali i trazili su da se mirnim putem se dogovorimo oko prijepisa mog dijela njoj a ja bi dobio staru,ruševnu kucu u selu umjesto novca.

Na to sam morao pristati jer nisam imao novca za sudska ročista i majka bi dobila sve(tako su mi govorili).

Potpisali smo darovni ugovor,

prvi je bio da ja darujem majci svoj dio 2/9 i da ona ima pravo uknjizenja svog vlasnistva na moj dio.

Drugi darovni ugovor je u kojem očuh meni daruje tu ruševnu kucu i imanje imam pravo uknjizenja u zemljisnjim knjigama.

Potpisana je i izjava obiju strana da majka nema vise potrazivanja prema meni kao ni ja prema njoj.

E sad nakon potpisivanja uknjizio sam se u zemljišnu knjigu kao i katastar. I rekli su mi da ce mi stici vlasnicku list te s tim idem u poreznu upravu radi oslobađanja placanje poreza na prvu nekretninu.Jos malo ce i mjesec dana kako su mi to rekli meni jos uvijek nije stigao vlasnicki list pa se bojim da ne bi ostao bez icega( da me nisu preveslali).Isto tako pocela su uznemiravanja moje mame koja stalno govori da je to njeno sve jos uvijek.

Molim vas savjet dali je ta rusevna kuca sada moja iako nisam dobio vlasnicki list a uknjizio sam se u zemljisnjim knjigama ima vec mjesec dana.

i dali oni mogu prekinuti taj ugovor o darovanju jer me cisto strah da ne ostanem bez nkuce i novaca jer planiram ulagati u tu kucu u selu.molim vas savjet

Dijeli na drugim stranicama

Iz vašeg opisa nije jasno kakav ste postupka oko kuće vodili, ali iz ovoga što ste napisali nikako ne slijedi da bi majka stekla sve, a vi izgubili svoj dio bez naknade.

Plašenje dugotrajnim suđenjem i sudskim troškovima uobičajena je metoda kojom oni koji nemaju puno izgleda da uspiju na sudu plaše protustranke.

Ako ste zatražili upis svoga vlasništva u zemljišne knjige na sudu (tj. u gruntovnicu), nećete dobiti vlasnički list nego rješenje o upisu. U gruntovnici možete tražiti z.k. izvadak koji služi kao dokaz vlasništva.

Ovisno o tome o kojoj se gruntovnici radi postupak uknjižbe može potrajati. Trebate otići u gruntovnicu (ili nazvati ili poslati e-mail ako su u gruntovnici koliko-toliko pristojni) i pitati u kojoj je fazi vaš postupak uknjižbe.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija