Jump to content

Bračna stečevina

medeni2

Preporučene objave

Molim za odgovor u slucaju problema u braku

Do početka braka izgradila sam pokrivenu kucu koja je u gruntu 1/1 na meni. Od momenta stupanja u brak zajedno smo radili unutrasnje i vanjske radove i kuca je skoro gotova.

U slucaju eventualnog razvoda braka i pokretanja zahtjeva za podjelu stečevine da li suprug moze traziti (i dobiti) fizicku podjelu kuce ili pravo vlasnistva nad dijelom kuce?Ako sam ja finansijski u mogućnosti isplatiti polovicu ulozenih sredstava za vrijeme braka, da li to iskljucuje njegov eventualni zahtjev za namirivanjem ulozenih sredstava putem sudske prodaje na javnoj drazbi? Svi raspolozivi racuni za radove i materijal su na moje ime.Odnos ukupno ulozenih mojih sredstava prije i za vrijeme braka (postujuci princip pola-pola za vrijeme braka) i supugovih je 5:1 u moju korist.

Dijeli na drugim stranicama

Suprug ima pravo na povrat polovice sredstava uloženih u uređenje nekretnine za trajanja bračne zajednice. Prodaja na dražbi uvijek je zadnja opcija. Ako ga isplatite, nema razloga za ovrhu/dražbu.

Opcija fizičke podjele kuće /stjecanje vlasništva nad djelom kuće moguća je samo uz vaš pristanak.

To možda nije loša opcija ako ne možete isplatiti, jer na dražbi se dobiva puno manje od procjenjene vrijednosti (često pola ili čak i manje).

:kavica:

• 1 mjesec kasnije...

A kako se na to sve gleda u slijedećoj situaciji.

Ja kupila stan na kredit na 15.god. Stan je bio derutan i prije ulaska u stan sam u njega uložila nešto manje od 10 000€

Sad u njemu živim sa budućim suprugom. Kakva on potraživanja može imati kod eventulanog razvoda braka ?

I na koji način sebe mogu zaštiti da stan ostane moj? Koji ugovor je potrebno napraviti i ovjeriti kod javnog bilježnika ?

Hvala.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija