Jump to content

Aktivna prićuva


Zlatko-ZD

Preporučene objave

Djelatnik sam MORH-a na radnom mjestu tehnicara (DVO).

Moj posao je vezan za smjene (dezurstva). Na radnom mjestu provedem neprekidno 4 dana. Mjesecno imam 3 smjene sto znaci da ukupno odradim 12 dana ili 288 sati. Do posla putujem oko pet sati sto znaci jos 30 sati izgubim na putovanja! Dva dolaska su mi placena dok za treci kazu da nemam prava??

Na upit "Zasto sam toliko na poslu?" odgovorili su da fizicki ne mogu raditi 24 sata i da mi se racuna na dan samo 12 sati a daljnih 12 je aktivna pricuva!! Napominjem da mi nikad niko nije objasnio kad tih mojih 12 sati pricuve pocinje a kad zavrsava! Posao je takav da uvijek imas nesto raditi jer sredstva koja odrzavam moraju biti u pogonu 24 sata na dan. Kvarovi su moguci u bilo koje vrijeme danju ili nocu! Cesto ne uhvatim ni 2 - 3 sata sna u 24 sata.

Zanima me dali je bas sve po zakonu ili nas pomalo iskoristavaju ? :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radim u istom sustavu samo ja radim po 7 dana , pa sam sedam dana doma.Kod nas ti je rijeseno na nacin da se radi u gvardijama kao na brodu.Znaci radis 12 sati a ostalih 12 sati si slobodan.Tih 12 sati su ti podjeljeni u 24 sata tako da imas po 4 sata rada ili obuke i 12 sati isto tako podjeljena u 24 sata kada imas aktivni odmor.I ako se ne varam to se zove aktivno dezurstvo, a ne aktivna pricuva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija