BONVIVA objavljeno: 21. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 21. prosinac 2010. Poštovani, radila sam 16 godina na mjestu pomoćnice u dječjem vrtiću te sam imala ugovor za stalno. Već pri početku rada sam završila pedagoški fakultet te sam, nakon 10 godina čekanja, napokon dobila mjesto odgajateljice u istom vrtiću. Taj ugovor je na određeno, a da bi nastavila raditi tamo moram dati otkaz na mjestu pomoćnice (stalni radni odnos) te prihvatiti rad na određeno kojem se ugovor produljuje svaka tri mjeseca. Ako sve bude u redu, tek nakon par godina će mi biti ponuđen posao za stalno na mjestu odgajatelja. Zanima me mogu li se ikako pravno zaštiti u periodu davanja otkaza (posla za stalno na mjestu pomoćnice-kažu kako se inače ne mogu prijaviti za drugi posao) te prijave za rad na određeno na drugom radnom mjestu u istom poduzeću? Naime, ako mi ne produže ugovor za tri mjeseca a ja dam otkaz ostajem na ulici... Postoji li ugovor (ili aneks ugovora) kojim bi me trebali vratiti na staro radno mjesto ako me odbiju na novom? Hvala vam unaprijed! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 21. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 21. prosinac 2010. Pravila Legalis foruma: Za naslove i tijela poruka koje objavljujete koristite isključivo mala slova! Objave s naslovima objavljenim velikim slovima bit će bez upozorenja izmijenjene. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
BONVIVA odgovoreno: 21. prosinac 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 21. prosinac 2010. Ispričavam se zbog slova. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vexvg odgovoreno: 23. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 23. prosinac 2010. Nije potrebno raskidati Ugovor o radu na neodređeno pošto se radi o istom poslodavcu. Dovoljno je napraviti aneks ugovora u kojemu se navede samo Vaše novo radno mjesto. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.