Jump to content

što mi je činiti?

ivica828

Preporučene objave

Naime, imam jedan problem. Živim sa dečkom dvije godine u njegovom stanu, no kako me veza ne zadovoljava odlučila sam ga ostaviti.

Budući da sam prije nego što sam se uselila kod njega plaćala stambenu štednju, danas sam putem stambene štednje aktivirala kredit i kupila stan, jednim dijelom, a drugim dijelom su me financirali roditelji.

Budući da sam još uvijek kod njega u stanu, da li kada se ja preselim u svoj stan on može potraživati dio.

Napominjem tijekom ove dvije godine zajedničkog života sve troškove smo dijelili po pola i nisam imala uvid u njegovu financijsku situaciju.

Hvala

Dijeli na drugim stranicama

Svatko može potraživati što mu volja. Vaš dečko nema izgleda da išta dobije, sve kad bi i tužio.

Da bi vanbračna zajednica bila izjednačena sa brakom , mora trajati tri godine (osim ako se u takvoj zajednici rodi zajedničko dijete).

Takvu zajednicu treba i dokazati (npr, jeste li prijavili adresu na stan kod dečka - vjerojatno ne ).

Kada bi se i radilo o bračnoj zajednici, bračna stečevina bila bi samo sredstva koja ste za trajanja zajednice uštedili- npr 36 mjeseci x 1000 kn = 36000 kn (ali bračna stečevina bila bi i druga imovina koju ste stekli - npr. auto, namještaj...). Stan koji ste kupili nije bračna stečevina.

:kavica:

felixx je napisao:

Kada bi se i radilo o bračnoj zajednici, bračna stečevina bila bi samo sredstva koja ste za trajanja zajednice uštedili- npr 36 mjeseci x 1000 kn = 36000 kn (ali bračna stečevina bila bi i druga imovina koju ste stekli - npr. auto, namještaj...). Stan koji ste kupili nije bračna stečevina.

:kavica:

vj.mislite na termine izvanbračna zajednica - zajednička stečevina

Da,stan nije zajednička stečevina jer izbanbračna zajednica nije trajala najmanje tri godine i nemate zajednicko dijete...i sve Vam je ostalo felixx dobro rekao

samo...za dokazivanje izvanbračne zajednice bi Vam osim vec navedenih podataka trabalo pet svjedoka koji je mogu potvrditi.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija