Antonio45 objavljeno: 22. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 22. prosinac 2010. Korisnik sam dodatka na pomoć i njegu (puni iznos). Nedavno sam dobio 20% vojne invalidnosti i za to dobivam 114 kuna mjesečno. Sada me zanima da li imam pravo na oba dvoje ili moram jedno od toga vratit. Bio bi zahvalan na pomoći. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 22. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 22. prosinac 2010. za 20% invalidnosti dodatak za pomć i njegu u punom iznosu ? malo detaljnije objasni. ako je pomoć i njega ostvarena rješenjem HZMO (iznosi oko 800 kn) dali imaš i invalidnost po rješenju HZMO za istu invalidnost nemožeš dobiti invalidninu po rješenju MOBMS i po rješenju HZMO. ako bolesti temeljem koji se dobije invalidnost nisu iste(u rješenju MOBMS i rješenju HZMO) nema problema. za jedno oboljenje ili povredu nemožeš primati invalidninu po oba osnova. ako si u mirovini traži novu procijenu radne sposobnosti i nakon toga novi izračun mirovine. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Antonio45 odgovoreno: 22. prosinac 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 22. prosinac 2010. Dodatak za pomoć i njegu sam dobio od centra za socjalnu skrb u iznosu od 500 kuna dok još nisam imao 20% HRVI i sada sam za to dobio 114 kuna. Znači ovo je civilno, a ovo drugo vojno. Za komisiju sam predao papire i čekam da me pozovu, tako da opet ne znam kakav će to utjecaj imat na ovaj dodatak na pomoć i njegu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 22. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 22. prosinac 2010. dok nemaš prihoda dobijat ćeš dodatak od centra. poslije procojene radne sposobnosti i kad odrede mirovinu imat ćeš prihod idodatak od centra će biti ukinut. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Antonio45 odgovoreno: 22. prosinac 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 22. prosinac 2010. Da li me mogu tražit nekekav povrat novca koji sam dobivao do dana kada dobijem mirovinu i dal ja trebam sam prijavit da sam dobio mirovinu ili to sada ide automatski tj.preko OIB-a? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vandica odgovoreno: 23. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 23. prosinac 2010. Za antonio 45.molim te da mi odgovoriš da li su ti gledali prosjek primanja kada si ostvarivao dodatak za tuđu njegu i pomoć u punom iznosu preko centra za socijalnu skrb?Meni tj .(za moje dijete) su gledali kolika su moja primanja i rekli mi da prelazim koncenzus i ne dobivam 500 kuna iako na papiru po nalazima doktora moje dijete to pravo ostvaruje.hvala na odgovoru Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Antonio45 odgovoreno: 31. prosinac 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 31. prosinac 2010. Znam da sad gledaju na sve od primanja do bolesti. Ako su ti primanja veća od njihovog cenzusa nećeš dobit ništa ili ako nisi dovoljno bolestan (prema njihovom) opet nećeš dobit ništa. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.