kako objavljeno: 22. prosinac 2010. objavljeno: 22. prosinac 2010. Poštovani, Ukratko da napišem proces svega u zadnje vrijeme...majka je napisala oporuku...gdje sve ostavlja sinu i kćeri(njezin potpis te potpis dva svjedoka)...na raspravi javni biljeznik oporuku proglasava valjanom...međutim otac ne prihvaca oporuku...navodi je nevazecom itd. Javni biljeznik sve to šalje na sud.Od suda dobivam rješenje kojim sud isto proglašava oporuku valjanom te poziva oca da ( jedini koji se usprotivio poruci) da tuzi mene i sestru. Otac tuzi mene i sestru gdje navodi na oporuka nije pravovaljana, da je majka bila nagovorena na to i da je bila prevarena, i da ima priznanje mene i sestre da je oporuka naknadno potpisana, itd. Nakon toga dobivam rjesenje od suda da ako se ne zalim u roku 15 dana, da ce sud oporuku proglasit nevažećom. Pitanje. 1. jel ovo zadnje rješenje od suda samo formalnost, pa se ja moram žaliti da bi to išlo u daljnji postupak??ili ima otac tu pravo da pobije oporuku? 2. jel imam ja pravo tražiti izuzece sutkinje buduci da je sutkinja iz istog mjesta gdje se odvija parnica te se osobno poznavala sa pokojnom majkom i poznaje se sa ocem te su u prijateljskim odnosima??? Molim bilo kakvu sugestiju, pomoc..ako sam šta izostavio pa mi nemozete odg. pitajte...rado cu nadopuniti post. Hvala!!! Citiraj
severus odgovoreno: 22. prosinac 2010. odgovoreno: 22. prosinac 2010. Je li Vaš otac pokrenuo parnicu protiv Vas ili je rješenje na koje imate pravo žalbe donešeno u okviru izvanparničnog postupka ( nejasno je iz posta ). Ukoliko je otac uložio tužbu i pokrenuo parnicu, Vi ste imali pravo očitovanja na njegove navode, nema smisla da je donešeno rješenje odnosno presuda samo na osnovu tužbe, osim eventualno ako se niste oglušili. Mislim da bi Vam trebao odvjetnik. Imate pravo postaviti zahtjev za izuzećem sutkinje predsjednici/ku suda, ali je pitanje hoće li Vam ga uvažiti. Pozdrav. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.