radic objavljeno: 23. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 23. prosinac 2010. Poštovani, Naćula sam priče kako se po novom Zakonu o radu putni troškovi budu isplaćivali do 30 km (od mjesta boravka do posla).Kao, potiče se zapošljavanje po Županijama.!! Pročitala sam cijeli novi Zakon o radu koji je stupio na snagu sa 01.01.10.g. i totalno sam zbunjena, ništa nisam o tome naišla. Možda je u onom dijelu koji stupa na snagu kada uđemo u EU??! Ako je netko upućen i zna nešto o tome, zamolila bih da mi odgovori. Kada stupa na snagu, da li se to odnosi na nas koji već radimo? Mislim to je veliki problem za nas koji smo bili prisiljeni zasnovati radni odnos van mjesta stanovanja. I sada ako nam ukinu putne troškove tj mjesečnu kartu koju smo imali i skrate na 30 km, baciti će nas doslovno na prosjački štap. Pa tko svojevoljno želu putovati 70 km do radnog mjesta??? Unaprijed hvala, Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vexvg odgovoreno: 23. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 23. prosinac 2010. Po sada važećem Zakonu o radu poslodavac nema obavezu isplatiti putne troškove pošto kao takvi nisu nigdje navedeni. Poslodavac jedino ima obavezu za isplatu istih ukoliko je obavezan na to temeljem pravilnika o radu ili kolektivnog ugovora. Za neki "novi" Zakon o radu još nisam čuo ali u slučaju da se i donese, u njemu je navedeno od kojeg datuma stupa na snagu. Zakon se odnosi i na zaposlene i na one koji će se tek zaposliti u istom obujmu. Da li će u tome novome Zakonu biti navedena obaveza poslodavca da snosi troškove prijevoza,tek je za vidjeti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.