Jump to content

Pomoć - ugovor o radu

Preporučene objave

objavljeno:

Pozdrav!

Sklopio sam sa poslodavcem ugovor na neodređeno s probnim rokom 6mj. Također, u ugovoru imam stavku da ako u roku 3 godine od završetka edukacije otiđem iz firme, plaćam školovanje koje mi je poslodavac platio (tečaj engleskog jezika te još neke seminare koji su potrebni da bi se obavljao posao). Ta su školovanja navedena u ugovoru.

Kako mi se ukazao bolje plaćen posao i bolji uvjeti, moja pitanja su slijedeća:

1. da li sam ja trebao dobiti na uvid i potpisati da se slažem sa tim tečajevima, jer nemam pojma koliko to uopće košta ( može biti i 100000kn), nikakve papire o tome nisam dobio, sve je kod poslodavca

2. kada je završena edukacija? Kako da znam s kojim datumom sam slobodan otići bez posljedica iz firme ( ne bih pitao poslodavca o tome)? Sve te seminare sam uradio u prvih 6 mjeseci zaposlenja ( osim engleskog jezika).

3. da li postoji mogućnost da dam izvanredan otkaz, s obzirom da poslodavac kasni sa isplatom plaće kako je navedeno u ugovoru, ne uplaćuje redovito doprinose, isplaćuje dio plaće na crno, da ne spominjema da me odmah u startu prevario sa svojim obećanjima ( no to mogu staviti mačku o rep jer nema pisanog traga)

4. u slučaju izvanrednog otkaza s moje strane, što je sa vraćanjem "školarine"?

Unaprijed zahvaljujem!

odgovoreno:

MutZ je napisao:

Pozdrav!

Sklopio sam sa poslodavcem ugovor na neodređeno s probnim rokom 6mj. Također, u ugovoru imam stavku da ako u roku 3 godine od završetka edukacije otiđem iz firme, plaćam školovanje koje mi je poslodavac platio (tečaj engleskog jezika te još neke seminare koji su potrebni da bi se obavljao posao). Ta su školovanja navedena u ugovoru.

Za poslodavca vrlo bitno "školovanja su navedena u Ugovoru"

Kako mi se ukazao bolje plaćen posao i bolji uvjeti, moja pitanja su slijedeća:

1. da li sam ja trebao dobiti na uvid i potpisati da se slažem sa tim tečajevima, jer nemam pojma koliko to uopće košta ( može biti i 100000kn), nikakve papire o tome nisam dobio, sve je kod poslodavca

Dobili ste na uvid vrste školovanja i potpisom Ugovora složili ste se s njima.

Što se tiće iznosa, vjerujem da je poslodavac taj trošak prikazao u poslovnim knjigama tako da se lako utvrdi točan iznos.

2. kada je završena edukacija? Kako da znam s kojim datumom sam slobodan otići bez posljedica iz firme ( ne bih pitao poslodavca o tome)? Sve te seminare sam uradio u prvih 6 mjeseci zaposlenja ( osim engleskog jezika).

Slobodni ste otići iz firme bez vračanja troškova poslodavcu istekom 3 godine od završetka školovanja.

3. da li postoji mogućnost da dam izvanredan otkaz, s obzirom da poslodavac kasni sa isplatom plaće kako je navedeno u ugovoru, ne uplaćuje redovito doprinose, isplaćuje dio plaće na crno, da ne spominjema da me odmah u startu prevario sa svojim obećanjima ( no to mogu staviti mačku o rep jer nema pisanog traga)

Postoji.

4. u slučaju izvanrednog otkaza s moje strane, što je sa vraćanjem "školarine"?

Dužni ste ju vratiti poslodavcu jer ste se Ugovorom vezali za to.

Ugovor o radu je obostrani pristanak na isti i na sve članke koji su navedeni u njemu a nisu u suprotnosti s zakonom. Vaš potpis Ugovora je bio dobrovoljan (bez prisile).

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija