Stewanov objavljeno: 25. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 25. prosinac 2010. Jučer sam naime imao lagani udes. Situacija je ovakva prilikom bočnog parkiranja na rikverc uz to da sam dao pripadajuču signalizaciju za istu radnju je došlo do laganog kontakta mojeg zadnjeg lijevog branika i prednjeg lijevog branika auta koji se kretao iza mene(bio je udaljen dobrih 20ak m iza mene). Šteta je minorna jer meni nije na autu ništa dok je na ovom drugom nastalo udubljenje na braniku iznad kotača. E sad s obzirom da nisam bio siguran dali sam ja kriv ili ne razmjenio sam prvo telefonski kontakt sa osobom i otišao u stan kod prijatelja jer je dečko kazao da nema smisla da se zove policija i da ćemo se dogovorit. Nakon 5 min dečko me zove da je njemu mehaničar savjetovao da ipak razmjenimo podatke točnije da bi mu trebao dati broj police, ja sam se spustio iz stana dao mu potrebne podatke, broj police i sve kaj ide uz to. Otišao nazad u stan i kao što sam i imao u planu na badnjak otišao dalje na jedan domjenak na sasvim drugi dio grada jer sam se jelte sa dečkom dogovorio. 30-40 min kasnije dotični opet zove da se ja spustim iz stana,jer je on pozvao ipak policiju. Ja mu objašnjavam da više nisam tu jer sam sa prijateljem koji je uzeo svoj auto otišao na sasvim drugi dio grada. I govorim mu da nema teorije da se sad uspijem vratiti, njemu policajac govori da mi kaže da onda ovo ispada kao da sam napustio mjesto nesreće i da je kazna za to 2000 kn. Sad meni nije jasno šta sam ja vidovit sa super močima pa bi to trebao sve predvijeti i nakon ovakve situacije prvo sačekati pola sata da neko dobro razmisli dal bumo se dog ili zvali policiju tj da dotični prvo govori ne zovemo policiju al se nekakvim čudom ipak predomisli i onda jednostavno doletit sa svojim krilima na drugi dio grada. Svjedoka za ovo sve imam pa me zanimaju pravni savjeti u svezi ove situacije da sam napustio mjesto nesreće makar sam se sa dečkom dogovorio i da bi on nakon pola sata ipak nazvao policiju. I u svezi ove prometne nesreće ko je kriv. Hvala unaprijed na bilo kakvo odgovoru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 26. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 26. prosinac 2010. Stewanov je napisao: prilikom bočnog parkiranja je došlo do laganog kontakta mojeg zadnjeg lijevog branika i prednjeg lijevog branika auta koji se kretao iza mene(bio je udaljen dobrih 20ak m iza mene). razmjenio sam prvo telefonski kontakt sa osobom i otišao Po iznesenom se zaključuje da ste upravljali nekakvim šleperom sa trajlerom (jedino su oni dugi oko 20 metara), da ste manevrirajući udarili u drugo vozilo i da ste onako iz vozila mobitelom razgovarali sa onim iza kojeg ste udarili. Sasvim nejasno. U svakom slučaju, dokaz da ste razmijenili podatke je ispunjeno i potpisano europsko izvješće. Njegovim ispunjavanjem u prometnim nesrećama u kojim nema povrijeđenih osoba ste oslobođeni čekanja policijskih službenika. Elementi prekršaja za bijeg očito postoje. Onaj iza je trebao čekati da vi u potpunosti napustite kolnik, ali sve ovisi o oštećenjima, položaju oštećenja i smjeru nastanka mogućih ogrebotina ili brisotina, a to je nemoguće reći bez uvida u policijski zapisnik i fotoelaborat. U ovim slučajevima česte su presude u kojima sud nije u mogućnosti utvrditi krivca i oštećeni često moraju svoja potraživanja ostvariti privatnim tužbama. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Stewanov odgovoreno: 26. prosinac 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 26. prosinac 2010. Ne nije šleper u pitanju nego se tih 20ak metara odnosilo da sam ja svoju radnju parkiranja žmigavcem krenuo obavljat kad je vozilo bilo 20 ak m od mene....i kad sam tu radnju krenuo obavit skroz on se našao iza jer se htio progurat umjesto da je sačekao koju sekundu. Koji elementi bjega kad je dotični policiju nazvao 30 min nakon što smo razmjenili kontakte. Eu izvješće nismo ispunili jer je njemu njegov mehaničar savjetovao da je dovoljan broj moje police.. Auto je ostao parkiran i dalje a ja sam se udaljio jer je takav bio dogovor među nama da se neće zvati policija. I onda dečko ipak odluči pozvati policiju. Šta ja trebam biti vidovit i nakon dogovora svejedno čekat jer se netko ipak predomislio, a ja se nalazim na drugom kraju grada bez prievoza, kaj sam trebo nazvat neku taxi službu koja ima helić pa da me se expresno prebaci natrag???? Moj auto je mazda 323 iz 97g a njegov clio je još starijeg godišta. I kakvi su to elementi bjega kad je moj auto ostao na parkingu, on ima moj mob i sve moje podatke od broja police do mog imena i adrese di ja stanujem. U svakom slučaju ako mi stigne kazna od policije za napuštanje mjesta nesreće prigovor ću pisati a za sve ovo šta sam naveo imam svjedoka. I da da nebi bilo zabune...Prvo smo razmjenili tel kontakte a 5 min kasnije dok sam još bio u stanu kod prijatelja i dok nisam otišao na domjenak za badnjak me dečko nazvao i tražio da bi ipak trebao i broj police jer mu je njegov mehaničar tako savjetovao ja sam se spustio dolje on je potrebne podatke sa moje police prepisao i ja sam nakon toga sa prijateljem bez svog auta(koji je ostao na parkingu) otišao dalje jer ni tu nije spomenuo da je nazvao policiju. Tek 40 ak min kasnije me opet zove da je ipak on policiju pozvao i da bi ja se trebao pojavit. da sam bio u stanu bi se spustio ovak bi mi trebalo bez auta da dodjem natrag preko sat vremena. Ja stvarno neznam u čemu je problem kad ti neko govori dva puta jedno a onda iznenada nakon pola sata napravi treće. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 26. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 26. prosinac 2010. Onda policajcu nije dobro objasnio da ste mu ipak ostavili svoje podatke. Imate svjedoka koji će potvrditi drugačije i nužna je njegova opširna izjava potvrđena u javnobilježničnom uredu i o načinu nesreće i o načinu odaljavanja s mjesta događaja. Sud će odraditi svoje, moguće su sve solucije pa i oslobođenje od odgovornosti. Vi svoju štetu prijavite njegovom osiguravatelju koji će vas očito odbiti do okončanja sudskog postupka, ali tražite da vas njihova komisija odbije napismeno, ne da vas jednostavno otpili neki službenik. Obavezno uzeti dokument koji se zove "izvid štete" tj. rezultat njegova pregleda vašeg vozila. Po onom što ste naveli, uopće ne vidim nikakvu vašu odgovornost, ali se ništa ne može reći sa sigurnošću bez uvida u sve činjenice. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.