MajaQuestion objavljeno: 25. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 25. prosinac 2010. Lijep pozdrav. Imam pitanje, u vezi prava na pokop na željeno grobno mjesto, i nadam se da mi netko može bar malo pomoći, odnosno dati neki pravni savjet. Situacija je ovakva: moja mama je s mojim tatom potpisala ugovor o doživotnom uzdržavanju i nakon njegove smrti bi sva njegova imovina trebala pripasti njoj. E, sad, mama želi tatu pokopati u grobu svoje obitelji, a on ne želi biti pokopan tamo, nego na svom grobnom mjestu. Ima li načina da tatu u slučaju smrti pokopam tamo gdje on želi, a ne tamo gdje mama želi? Odnosno, smijem li to uopće ako će njegova grobnica pripasti njoj? Imam li ja tu kakva prava pa da mogu poštivati njegovu posljednju želju ako mama ne želi? Do sada zdravorazumske molbe i objašnjavanja nisu pomogli, pa se želim unaprijed pripremiti na neke stvari da ne bude kasno. Ima li nekog pravnog načina da tatu pokopam gdje želi ili moram koristiti neke druge načine, npr. zabraniti ukop dok mama ne pristane na moje uvjete ili ga jednostavno preseliti na svoju inicijativu? Možda je malo morbidno pitanje, ali, što je tu je. Hvala svima koji su zastali trenutak i razmislili da mi odgovore. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sepolco odgovoreno: 5. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 5. siječanj 2011. Ako u ugovoru stoji da ga mora pokopati u njegovoj grobnici, onda to mora učiniti jer inače krši odredbe ugovora. U tom slučaju možete tužiti vlastitu majku zbog nepoštivanja ugovora o dož. uzdržavanju. Ako ne stoji, jos imate vremena da vaš otac unese tu odredbu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
MajaQuestion odgovoreno: 26. siječanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 26. siječanj 2011. Zahvaljujem na odgovoru i pomoći. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.