Jump to content

Pravo pokojnika na svoje grobno mjesto

MajaQuestion

Preporučene objave

Lijep pozdrav.

Imam pitanje, u vezi prava na pokop na željeno grobno mjesto, i nadam se da mi netko može bar malo pomoći, odnosno dati neki pravni savjet.

Situacija je ovakva: moja mama je s mojim tatom potpisala ugovor o doživotnom uzdržavanju i nakon njegove smrti bi sva njegova imovina trebala pripasti njoj. E, sad, mama želi tatu pokopati u grobu svoje obitelji, a on ne želi biti pokopan tamo, nego na svom grobnom mjestu. Ima li načina da tatu u slučaju smrti pokopam tamo gdje on želi, a ne tamo gdje mama želi? Odnosno, smijem li to uopće ako će njegova grobnica pripasti njoj? Imam li ja tu kakva prava pa da mogu poštivati njegovu posljednju želju ako mama ne želi?

Do sada zdravorazumske molbe i objašnjavanja nisu pomogli, pa se želim unaprijed pripremiti na neke stvari da ne bude kasno. Ima li nekog pravnog načina da tatu pokopam gdje želi ili moram koristiti neke druge načine, npr. zabraniti ukop dok mama ne pristane na moje uvjete ili ga jednostavno preseliti na svoju inicijativu?

Možda je malo morbidno pitanje, ali, što je tu je.

Hvala svima koji su zastali trenutak i razmislili da mi odgovore.

Dijeli na drugim stranicama

• 2 tjedna kasnije...
  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija