Jump to content

Čuvanje trudnocei - molim pomoc hitno!

buci_bu

Preporučene objave

Lijepi pozdrav na početku!

Imam veliki problem, naime na cuvanju sam trudnoce od 18.10.2010., dijagnoza Diabetes Mellitus tip I, uz propisano strogo mirovanje od strane specijalista.

Problem se javio danas, jer sam 24.12. dobila poziv od hzzo-a da se hitno javim k njima...

Naime, o čemu se radi?

Draga gospodja na salteru kojoj sam do sada uredno predavala sve papire, i koja je do sada govorila da je sve u najboljem redu, danas mi je rekla da se ona preračunala i to tek nedavno. Naime, ona je prosli tjedan tek isla racunati moj radni staz, i ispada da mi fali ravno 7 dana da bi imala 18 mj radnog staža!

E sad, posto nisam osoba koja se voli svadjati, a mozda sam trebala, gospodja mi je mrtva hladna sama rekla da je njezina greska posto mi nije to isla odma na pocetku racunati, vec evo tek nakon 2 i pol mjeseca sto sam na cuvanju trudnoce!

Rekla mi je da cu morati vratiti novce, koje mi je drzava visak uplatila, jer posto nemam 18 mjeseci radnog staza (fali mi ravno 7 dana!!!!) spadam na minimalac od 800 i nesto sitno kuna.... Napominjem da sam u firmi bila prijavljena na 4210 kn, i zbog ovih 7 dana, umjesto isplate od 3000 i nesto sitno kuna, bit ce mi isplacivan minimalac.... Uz naravno obavezu povrata zadnje dvije naknade, tj viska koji su mi isplaceni....

Zanima me mogu li sto uciniti? Da mi je doticna gospodja odma isla racunati radni staz, nisam uopce koristila godisnji u firmi, na koji imam pravo, te bi naravno uzela prvo njega, pa tek onda otisla na cuvanje trudnoce.....

Čini mi se da sam zbog njenog propusta, u trajanju od 2 i pol mjeseca, zapravo zakinuta!

I kako je uopce moguce da je ona tek nakon 2 i vise mjeseci uspjela vidjeti da meni fali 7 dana radnog staza? nije li njezina obaveza odma ici racunati tako nesto? odnosno, na temelju cega mi je do sada isplacivala puni iznos u odnosu na moju placu od 4210 kn (iznosilo je preko 3000kn), a sada nakon 2 mjeseca tek uvidja svoju gresku?

Puno hvala na Vasim odgovorima!

Lijep pozdrav,

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija