Jump to content

(Prevara) kod kupnje novog auta


Anthony

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

Prije 9 mjeseci sam kupio novi auto u ovlaštenoj auto kući. Prije tjedan dana sam bio u ovlaštenom servisu i ustanovljeno je :

 

1) Da nije ugrađen jedan sustav (dio motora, dodatna oprema). Međutim na kupoprodajnom ugovoru je jasno specificirano da sam tražio i skupo platio taj dio.

 

2) Nisu ugrađeni uzdužni krovni nosači za karavan, a paket opreme koju sam uzeo bi to trebao imati. To sam kod preuzimanja auta odmah primjetio i požalio, a oni su mi odgovorili samo da to ne spada u tu opremu. Pa sam naivno i žalosno povjerovao u to.

Međutim sad sam se raspitao u ostalim ovlaštenim autokućama i rekli su mi da su krovni nosači definitivno bili dio tog paketa opreme.

 

 

Zanima me:

1) Da li je sad već kasno se pravno žaliti?

2) Koje sve mogućnosti mi preostju za obeštećenjem?

 

Hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moram priznati da prvi put cujem za takvo nesto, mozda te krivo razumijem, ali sto god to bilo sigurno nije rijec o dijelu motora. ali... jedini slican sustav, koji bi zagrijavao motor prije nego sto isti postigne radnu temperaturu, je tzv "webasto", a predvidjen je i ugradjuje se (s tom namjenom, u autobusima grije putnicku kabinu) iskljucivo na vozila koja su predvidjena za rad izmedju ostalog i u ekstremnim uvjetima, npr vojne kamione (tamove 110-tke i 150-tke npr) a stvar je u nafti i njenom nezgodnom svojstvu da pri niskim temperaturama, uslijed izlucivanja parafina, onemogucuje pokretanje i rad motora...

da bi netko nesto takvo ugradjivao u putnicko vozilo za civilnu upotrebu, nikada nisam cuo... da se ipak nisi zabunio?/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

aha, sad znam o cemu se radi... to naravno nije dio motora niti sluzi zagrijavanju motora, rijec je o elektricnom grijacu putnickog prostora (kabine) koji "pokriva" onaj vremenski period koje je potreban motoru za postizanje dovoljne temperature nakon cega zagrijavanje kabine preuzima rashladna tekucina motora.... razni proizvodjaci taj uredjaj nude pod raznim nazivima medjutim ti jesi u pravu, taj uredjaj je dodatna oprema i ako je narucen i placen prilikom narudzbe, on se mora nalaziti u vozilu.

ja bih se, na tvom mjestu, za pocetak i prije eventualne tuzbe, obratio onome tko je prodao taj automobil, zatrazio pismeno objasnjenje i vrlo jasno napomenuo da cu se, ne isprave li gresku kako znaju i umiju, obratiti opelovoj sredisnjici/opelovom regionalnom zastupniku (a kojima ovi koji su ti prodali vozilo podnose "racune" za svoj odnos prema kupcu, a koji uopce nisu odusevljeni ovakvim incidentima jer ne zele niti nezadovoljnog kupca koji im se vise nece vratiti niti negativnu reklamu koja ce im otjerati jos kojeg kupca)/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija