Endless objavljeno: 28. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 28. prosinac 2010. Poštovani, Treba mi savjet upućenih i iskusnih. Unaprijed se ispričavam na dugom postu. Pred 15tak godina dobio sam otkaz koji je poništen i naloženo je protivnoj strani da me se vrati na obavljanje poslova iste stručne spreme i osposobljenosti. Poslodavac me ne želi vratiti na posao. Pisao sam i zvao desetke puta. Istovremeno zapošljave isti kadar po natječajima (na kojima mene odbija). Pokrenuo sam postupak kod Upravnog suda i dobio pravomoćno i konačno rješenje da mi je XY poslodavac i to je upisano u R knjižicu. Pokrenuli smo spor za naknadu neisplaćenih plaća i unatoč kontinuirano oprečnim stavovima Opć-Žup-Vrh. sudova dobili naknadu za određeno razdoblje. Međutim, pred cca. 10g je nakon za mene pozitivne odluke Ž. suda kojom sam pokrenuo ovrhu i naplatio određeni period uslijedila negativna Vrhovnog. Na osnovi toga je suprotna strana pokrenula postupak Stjecanje bez osnove i ovrhu nad pola bračne stečevine (radi se o stanu kojeg smo uređivali 20g s jednom plaćom). Uložio sam tužbu Ustavnom sudu i dobili da je XY dužan nadoknaditi štetu prouzročenu činjenicom da me ne želi vratiti na rad i vratio spor na ponovno suđenje na O. sud. Sad je na Ž. sudu potvrđeno da je suprotna strana u pravu i da moram vratiti isplaćene plaće s kamatama (ogroman iznos) iako imam odluku Upravnog da sam zaposlen, Odluku Ustavnog da je suprotna strana dužna vratiti me na posao itd., odluku Vrhovnog iz proteklog razdoblja, pravovremeno pokrenuti Ovršni postupak za vraćanje na rad... Ja sam tada kao invalid rada dobio otkaz (iako Zakonom to nisam mogao) a tijekom Procesa stanje mi se toliko pogoršalo da sam postao 100% invalid. Naplata od suprotne strane nije upitna, radi se o jedinici lokalne samouprave. Iako sam uvjeren da sam u pravu, očito ne uspijevam ništa na sudu postići. Ne moram niti napominjati šta prolazim svaki put kad dobijem rješenje sa suda. Molim Vas ikakav savjet kako dalje? Da li odustati od svega, dignuti kredit i probati otplatiti ovu ovrhu? Da li ako otplatimo dug i naknadno V. ili Ustavni sud (opet) potvrdi da sam u pravu možemo (i kako) tražiti novac nazad? Zahvaljujem na bilo kakvim savjetima.... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.