Jump to content

darovni ugovor

shonnyboy

Preporučene objave

pozdrav svima...trebam pravni savjet...moj tata je putem darovnog ugovora dobio od bake pola kuće i dvije oranice.nakon što je baka umrla,na ostavinskoj raspravi moja teta odbija potpisati prije negoli da na uvid tatin darovni ugovor svom odvjetniku. zanima me što bi mogla moja teta s time postići??inače, moja baka je darovala mom tati 2007 i sve je već proknjiženo tj.moj tata je upisan kao vlasnik nekretnina. na ostavinskoj raspravi moja teta dobila je oranice i šume. havala unaprijet...

Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru...ali ako u ostatku imovine (bez onog što je dobio moj tata) ima dovoljno da se podmiri nužni dio moje teta, moja teta nemože ništa po pitanju poništenja darovnog ugovora???naime,po točkama po kojima se može poništiti darovni ugovor, samo točka nužnog dijela je ona koja brine mog tatu. je tako??

shonnyboy je napisao:

..ali ako u ostatku imovine (bez onog što je dobio moj tata) ima dovoljno da se podmiri nužni dio moje teta, moja teta nemože ništa

To je točno. Tada vaša teta ne može tražiti namirenje nužnog dijela, jer joj nije ni povrijeđen.

No, unatoč tome, i dalje ima pravo tražiti uračunavanje dara u tatin dio, kako sam vam već napisala. Tako će dobiti veći dio preostale imovine (a možda i sve, ako je dar vašeg oca vredniji od svega preostalog).

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija