Jump to content

Osiguranje tereti za suodgovornost, a nije kriv prema pol.zapisniku


suzanaa

Preporučene objave

Bok,

suprug je imao prometnu u kojoj je on na otvorenoj cesti van naselja gdje je ogranicenje 80 km/h zaobilazio vozilo na mjestu gjde je to dozvoljeno, medjutim to drugo vozilo je u trenutku kad je suprug bio vec na desnoj traci skrenilo u lijevo s namjerom parkiranja na kolni ulaz. Suprug nije stigao kociti jer mu je ovaj doslovno presjekao put. Policija je izasla na ocevid i u zapisniku koji smo dobili uredno pise da se protiv ovog drugog podize obvezni prekrsajni nalog zbog pocinjenog prekrsaja iz Zak.o sig.pr.na cestama cl.43 st.2. E sad problem je u tome sto nas osiguranje tereti za suodgovornost od 50% i to zbog prekrsaja iz istog tog clanka i odbija platiti totalnu stetu. Nerazumijem kako je to moguce? Ulozili smo prigovor na njihovu ponudu jer smatramo da nismo krivi i nepristajemo na suodgovornost. Na istom tom mjestu je i jedan poznanik imao prometnu i on je isto tako skretao na taj kolni ulaz dok ga je drugi pretjecao, i bio jew kriv 100%, pa kako je onda ovo kod nas moguce?????

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to je normalno ponašanje osiguravajućih kuća.

žele isplatiti što manje novca.

ako pristanete i potpišete nagodbu (prihvatite isplatu u visini 50% štete)nemožete vršiti potraživanja štete do punog iznosa po okončanju sudskog postupka.

isplatu možete prihvatiti kao akontaciju ali paziti da nepotpišete nešto što liči na nagodbu.

po okončanju sudskog postupka i ako protivna strana bude proglašenakrivom za prekršaj a time i za štetu

od osiguranja tražii potpunu naknadu štete (sa zateznim kamatama).

 

naknadu štete bi bilo dobro tražiti tjekompostupka.

 

ukoliko hočete da Vas osiguranje ozbiljno shvati

angažirate odvjetnika

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nismo potpisali nista niti planiramo, jer smatramo da nemamo krivice. Odvjetnika smo angazirali za nematerijalnu stetu, a sad i za ovu materijalnu posto osiguranje nas tereti za suodgovornost mada neznam po kojoj logici. Nista konkretno nisu napislai da bi opravsdali tih 50%. Jos to nije na sudu, ali kako je krenulo cini mi se da ce bas tamo zavrsiti. nemam rijeci na ta osiguranja, kao ceka se zapisnik da se vidi krivac , a onda kad dodje oni okrenu plocu i nepostupaju po njemu. Ulozili smo prigovor pa cekamo odgovor drugostupanjske komisije, ako to nebude islo onda ide tuzba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija