Kutanec objavljeno: 29. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 29. prosinac 2010. Prije 3 mjeseca sam imala operaciju kuka - totalna ednoproteza. Radim u zdravstvenoj ustanovi i prema naputcima specijaliste neke radnje su mi trajno onemogućene. Molila bih za odgovor: Koji je postupak za ocjenjivanje moje radne sposobnosti,te da li imam pravo na invaliditet i kome se trebam obratiti. Hvala na odgovorima Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
plumica odgovoreno: 30. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 30. prosinac 2010. Na HZMO na komisiju. Imate i na njihovim internet stranicama obrazac za skinut ( isti je i za podnošenje zaht. za mirovinu i tjel oštećenje...) i date zahtjev za komisiju. Tam vam buju prvo odredili postotak tjel. oštećenja, a na jedan kuk možete dobit 50% max.E sad preostala radna sposobnost ovisi o poslu koji radite, tj vama nije bitno smanjena opća sposobnost nego samo kaj neke poslove više ne smijete radit( dizat teret, čučat...). Dakle ako vaš posao zahtjeva takve radnje koje vam više nisu dopuštene, onda bi vjerojatno mogli dobit odgovor da bi vas poslodavac trebao premjestiti na neko adekvatno radno mjesto( tj neko na kojem možete radit),a ak takvog nema onda doviđenja. Sve zavisi i od toga kolko imate godina, tj jel vam penzija blizu il ne( ne zavisi službeno, al malo i to gledaju). Jer nemreju vas držat na bolovanju dovijeka, a niste baš totalno radno nesposobni. A ak već imate pristojna leta možda isposlujete invalisku. Zavisi i u kakvom vam je stanju drugi kuk.... Ovo nije stručno, ovo je samo iskustveno Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.