Jump to content

procjena radne sposobnost

Kutanec

Preporučene objave

Prije 3 mjeseca sam imala operaciju kuka - totalna ednoproteza. Radim u zdravstvenoj ustanovi i prema naputcima specijaliste neke radnje su mi trajno onemogućene. Molila bih za odgovor: Koji je postupak za ocjenjivanje moje radne sposobnosti,te da li imam pravo na invaliditet i kome se trebam obratiti.

Hvala na odgovorima

Dijeli na drugim stranicama

Na HZMO na komisiju. Imate i na njihovim internet stranicama obrazac za skinut ( isti je i za podnošenje zaht. za mirovinu i tjel oštećenje...) i date zahtjev za komisiju. Tam vam buju prvo odredili postotak tjel. oštećenja, a na jedan kuk možete dobit 50% max.E sad preostala radna sposobnost ovisi o poslu koji radite, tj vama nije bitno smanjena opća sposobnost nego samo kaj neke poslove više ne smijete radit( dizat teret, čučat...). Dakle ako vaš posao zahtjeva takve radnje koje vam više nisu dopuštene, onda bi vjerojatno mogli dobit odgovor da bi vas poslodavac trebao premjestiti na neko adekvatno radno mjesto( tj neko na kojem možete radit),a ak takvog nema onda doviđenja. Sve zavisi i od toga kolko imate godina, tj jel vam penzija blizu il ne( ne zavisi službeno, al malo i to gledaju). Jer nemreju vas držat na bolovanju dovijeka, a niste baš totalno radno nesposobni. A ak već imate pristojna leta možda isposlujete invalisku. Zavisi i u kakvom vam je stanju drugi kuk.... :misli:

Ovo nije stručno, ovo je samo iskustveno :palac:

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija