ajambrov objavljeno: 29. prosinac 2010. Dijeli objavljeno: 29. prosinac 2010. Poštovanje, U tijeku je upis vlasnistva nekretnine na moje ime (temeljem presude) Vlasništvo u Katastru još uvijek sluzbeno glasi na prethodnu vlasnicu. Mogu li sklopiti predugovor o kupoprodaji nekretnine u kojem ćemo navesti da kupac daje kaparu te da se prodavatelj u roku od XY dana predočiti vlasnički list. Moje pitanje jest - Moze li se predugovor tako sročiti pa će banka predati požurnicu u katastar (jer kupac treba dići kredit) ili je nuzno ipak prvo dobiti vlasnicki list pa tek onda sklopiti predugovor i ugovor. Unaprijed hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 30. prosinac 2010. Dijeli odgovoreno: 30. prosinac 2010. ajambrov je napisao: Moje pitanje jest - Moze li se predugovor tako sročiti pa će banka predati požurnicu u katastar (jer kupac treba dići kredit) ili je nuzno ipak prvo dobiti vlasnicki list pa tek onda sklopiti predugovor i ugovor. Morate razlikovati katastar i gruntovnicu(zemljišnoknjižni odjel suda). Možete sročiti kakav god predugovor, koji su spremni potpisati prodavatelj i kupac. Ali vodite računa da potpisani dokument i obavezuje - što ako ne uspijete 'srediti' papire u naznačenom roku. Kredit banke po takvom predugovoru zaboravite - banka uopće neće razmotriti zahtjev ako nema čistog vlasništva. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.