LelaSt objavljeno: 2. siječanj 2011. Dijeli objavljeno: 2. siječanj 2011. Buduci da je pocela Nova zamolila bih Vas odgovor na par pitanja. Ja sam radila do 4. mjeseca prosle godine, primala sam naknadu sa biroa do 10 mjeseca. Trudnica sam, tako sigurno necu raditi uskoro, pa moja pitanja, da li cu ja imat pravo na ikakav povrat poreza, da li me sad muz moze prijaviti kao poreznu olaksicu, gdje, sta tocno trba poduzet oko toga i sto se time dobiva? Takodjer, jos bi i pitala buduci da ce nam uskoro doci i beba, da li i nju prijavljuje kao olakcisu cim se rodi pa se racuna za tekucu godinu? Unaprijed hvala na odgovoru, Lp. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
snowdrop odgovoreno: 6. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 6. siječanj 2011. Ove godine imate pravo na povrat poreza. Nemate pravo na povrat poreza ako vas muz prijavi kao poreznu olaksicu. Za sljedecu godinu i Vi i dijete mozete biti prijavljeni muzu kao porezna olaksica,ako necete raditi...no s tim ima i burza veze,pa nisam sigurna kako ce Vam oni to regulirati,moze li se itd... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sapro odgovoreno: 10. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 10. siječanj 2011. Predajom prijave poreza na dohodak za 2010. godinu do 28. veljače 2011. godine možete ostvariti pravo na povrat uplaćenog poreza i prireza iz plaće (IP obrazac koji vam mora dati poslodavac). Ako ne ostvarujete nikakva primanja veća od 10.800,00 kn godišnje možete biti suprugu porezna olakšica na PK kartici odnosno plaći, također može iskoristiti olakšicu za vas u prijavi poreza na dohodak za 2009. godinu (pod uvjetom da vam je ukupni iznos plaće prije oporezivanja manji od 10.800,00 kn). Dijete možete prijaviti kao poreznu olakšicu na suprugovu PK karticu (plaću) od dana rođenja ili olakšicu iskoristiti kroz prijavu poreza na dohodak u 2012. godini, što morate sami odlučiti. Sve obavljate u Vama nadležnoj Poreznoj upravi, s tim da suprug mora podići u svom računovodstvu svoju PK karticu te djetetov rodni list iz Matičnog ureda. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.