krco objavljeno: 3. siječanj 2011. Dijeli objavljeno: 3. siječanj 2011. Ljudi ja bi trebao malu pomoć 2007 godine odlazim u mirovinu 50%vojno 50%civilna dragovoljac sa mjesta viši policajac bez RVI i sada vidim u rešenju da sam dobio vojni ćin desetnik,a sta nisam trebao dobit ćin narednika.šta sada??? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
apache70 odgovoreno: 4. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 4. siječanj 2011. Trebaš imati položeno zvanje za višeg policajca da bi ti se priznalo u vojni čin jer si vjerojatno radio na radnom mjestu vođa ophodnje u zvanju viši policajac dok isti nisi imao položeno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
krco odgovoreno: 5. siječanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 5. siječanj 2011. tosam zvanje imao osam godina sa rešenjem i nitko u mojoj postaji nije polago tako da nisam imao pojima da treba polagat Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zagi87 odgovoreno: 5. siječanj 2011. Dijeli odgovoreno: 5. siječanj 2011. Pozdrav Krco od Zagia87! Kolega moram ti priznati da neznam kao si ti dobio čin ako nemaš riješen status HRVI jer kad sam se ja informirao u svojoj PU objašnjeno mi je da nema pravo na čin ako nemam riješen status HRVI (u mirovini od 10/2007, dragovoljac, opča nesposobnost 30%vojna 70%ostalo).Imam položeno zvanje za policijskog narednika koje radno mjesto sam obnašao prije i poslije polaganja, kad sam dobio rješenje za mirovinu nigdje mi nije navedeno da bi mi bio uračunat kakav čin. Znam da je postupak otprilike isti i kod drugih kolega iz moje PU koji su također umirovljeni i kod kojih im je čin tek uračunat kad su dobili drugostupanjsko rješenje o statusu HRVI-a.Što se tiče tvojeg čina ako je tako kako si napisao onda si zakinut jer si trebo dobiti veči čin. Vidi si odnos činova MUP-HV u temi Činovi MUP-HV. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
krco odgovoreno: 6. siječanj 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 6. siječanj 2011. Pozdrav ako imaš RVI onda ideš tri cina gore tako su mi rekli Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
NICKOLA odgovoreno: 13. srpanj 2011. Dijeli odgovoreno: 13. srpanj 2011. u mirovini sam od 2004. god,opća nesposobnost 50-50. s obzirom da sam 1991.bio u pričuvnoj policiji imam li pravo na čin i ako imam koji?? hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tadija24 odgovoreno: 13. srpanj 2011. Dijeli odgovoreno: 13. srpanj 2011. Ako ste išli u mirovinu iz MUP-a i imate status HRVI imate pravo na čin prema PRAVILNIKU o odnosu policijskih zvanja pripadnika policije prema činovima pripadnika vojnih postrojbi radi utvrđivanja vrijednosnog boda u kojem se navodi da pripadniku Ministarstva s ostvarenim statusom hrvatskog ratnog invalida, kao početno zvanje, od kojeg se utvrđuje odgovarajuće više zvanje, u postupku ostvarivanja prava iz članka 3. ovoga Pravilnika, a u svezi određivanja vrijedonosnog boda iz članka 4. ovoga Pravilnika, uzima se njapovoljnije zvanje radnog mjesta na koje je bio raspoređen u razdoblju od 30. svibnja 1990. do 30. lipnja 1996. godine, ukoliko je ono za njega povoljnije." te isto tako pripadnicima MUP-a sa statusom HRVI utvrđuje zvanja kada isti odlazi u mirovinu i to pripadnik pričuvnog sastava - viši policijski narednik. - lijep pozdrav i sretno Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
NICKOLA odgovoreno: 13. srpanj 2011. Dijeli odgovoreno: 13. srpanj 2011. najprije hvala vam što ste se javili.. imam 30 % RVI,a u rješenju o mirovini mi piše ustrojbeno mjesto vojnik jer sam bio u pričuvnoj brigadi HV (13 mjeseci).u Pravilniku ništa ne razumijem pa bi me zanimalo vaše mišljenje imam li pravo na čin;s obzirom da sam bio 70 dana 1991.pričuvni policajac. unaprijed hvala. pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tadija24 odgovoreno: 14. srpanj 2011. Dijeli odgovoreno: 14. srpanj 2011. Pravilnik se odnosi na djelatnike MUP-a, i ako ste išli u mirovinu kao djelatnik MUP-a sa statusom RVI imate pravo na čin, te se pravilnik odnosi na vas,mišljenja sam , bili vi u MUP ili HV trebali ste dobiti najpovoljnije zvanje radnog mjesta na koje je ste bili raspoređeni u razdoblju od 30. svibnja 1990. do 30. lipnja 1996. godine, ukoliko je ono za vas povoljnije. - možda netko iz HV zna više s obzirom da vam u rješenju o mirovini piše ustrojbeno mjesto vojnik . - lijep pozdrav i sretno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.