Jump to content

trudnica-help!!!

wireless

Preporučene objave

Bok,

ovo je moj slučaj:

ostala sam trudna, a nezaposlena sam(friško diplomirala, znači nemam radnog staža) pa me zanima ako bi me netko tko je upoznat s mojom situacijom formalno zaposlio i kada bi zatražila održavanje trudnoće, da li bi ja trebala plaćati tom poslodavcu socijalno i zdravstveno svaki mjesec dok ne rodim ili samo prvi mjesec ako bih odmah otišla na odražavanje trudnoće?

koliko bih mu trebala plaćati?

upoznata sam da bih od socijalnog dobivala nekih 800kn budući da nemam godinu dana radnog staža.

i još nešto, znam da ću kad rodim dobivati 1600kn porodiljne naknade, pa me zanima koliko to traje 6.mj ili 1 godinu?

ako traje 6.mj što bih trebala napraviti da produžim i na ostalih 6 mj? moram li i za dobivanje porodiljne naknade za vrijeme tih ostalih 6 mj biti formalno zaposlena?

puno hvala svima na pomoći!

pozdrav! ;-)

Dijeli na drugim stranicama

Nezaposlene osobe imaju pravo na rodiljnu i roditeljsku poštedu od rada (od datuma rođenja djeteta) u iznosu od 1663 pod uvjetima:

- hrv.državljanstvo

- prebivalište ili stalni boravak u RH najmanje 3 godine

- zdr.osiguranje prema propisima o obveznom zdr.osiguranju

- prijavljuje se na Zavod za zapošljavanje 9 mjeseci neprekidno ili 12 mjeseci s prekidima u zadnje 2 godine ili da ste se u evidenciju nezaposlenih javili u roku od 90 dana nakon završenog redovitog školovanja ili u roku od 30 dana od završnog ispita.

Prema navedenom nema razloga fiktivnom radnom odnosu.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija