Jump to content

tužba za osporavanje očinstva


patkica

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Imam neobičnu situaciju,ali vjerojatno, nekima dobro poznatu. Naime razvela sam se početkom ove godine, jer nije moglo prije, a u međuvremenu sam ostala trudna sa svojim budućim suprugom. Kako mi nije prošlo 300 dana od dana rastave braka, po našem obiteljskom zakonu, ocem djeteta se piše moj bivši suprug, što je meni osobno pomalo glupo, jer ne mogu odmah djetetu dati prezime njegova biološkog oca, a i ne mogu ga upisati kao oca djeteta, dok to ne osporimo na sudu. U međuvremenu sam promjenila prezime i vratila svoje djevojačko, pa će dijete za početak imati moje prezime, ali će se kao oca pisati ime mojeg bivšeg supruga. Zna li netko dal je moguće tako nešto izbjeći i odmah prijaviti dijete na pravoga oca, a ukoliko to nije moguće, zanima me kako treba izgledati tužba za osporavanje očinstva i koliko otprilike traje postupak.? BTW trebam roditi za 2 tjedna... :-)

Hvala svima koji odgovore!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav

ja ne vidim razloga za osporavanje nećega što nije utvrđeno.

važno je kada ste podnjeli zahtjev za rastavu , a ne od kada je vaš pethodni suprug postao bivši.

a ustvari najvažnije tko je otac .

to što se po rastavi nakon 300 dana piše bivši suprug , to je zamišljeno kao pravna zaštita majke i djeteta gdje bi majka kao imala odhah pravo na alimentaciju,jer rođeno 300 dana poslje rastave ili u braku po zakonu je ista stvar , a bivši bi trebao to očinstvo osporavati.

mislim da tu nema nikakvih problema , ipak posavjetujte se s odvjetnikom .

u svakom slućaju , ako bi bivši osporavao očinstvo budućem , to je danas lako riješivo jer onda se ide na vještačenje.

mislim da prilikom prijave djeteta nitko neće ići za time od kada ste rastavljeni itd, a ako budući da izjavu kod matičara ide na njegovo prezime,pa poslje neka bivši tuži i dokazuje da je on otac , a ne budući.

ipak mislim da do toga neće doći.

najvažnije! kada je pokrenuta brako-razvodna parnica?

pozdrav ,nadam se da sam vam barem malo pomogao

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja sam u sličnoj situaciji,samo kaj je moja još malo teža.naime moja brakorazvodna parnica još traje a ja sam rodila djete čiji otac nije moj "muž".i u ovim privremenim papirima piše da je moj "muž" otac tog djeteta,a nije.i već je on to na zadnjem ročištu izjavio i ja.al nemre to sam tak.treba se baš napravit tužba za osporavanje očinstva,i tek kad imate taj papir i s time da je pravomoćan onda idete ponovo u maticu rođenih i radite kompletno nove papire sa novim podacima, a ovi stari se brišu.

kak točno ta tužba izgleda to neznam, jer meni to sad radi moja odvjetnica.jer ja da bi nastavila svoju brakorazvodnu parnicu moram prvo osporit ovo očinstvo u izvanparničnom postupku.

i da situacija je jednaka,djete rođeno unutar braka i 300 dana poslije službenog razvoda zakon smatra da je otac muž odnosno bivši muž

glupo, al tak je

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

markisa....markisa....nemoj mi se dirat u moju visprenu Ane....nisi ti na njenom nivou..

inace modus nije hrvatska rijec nego latinska a u osnovi znaci put, nacin...

inace rojs nije gospodin nego kocijas i ratni profiter..

inace talion je ok princip serijatskog prava koji se u ovom slucaju moze primjeniti na tebe ( sudicu o tebi onako kako si ti sudio o Ani )...dakle...glupane...

kakobilo....ipak si pozitivnija (civilizacijski i ljudski ) osobnost od gore samoproglasenih preljubnica....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Marko, u krivu ste. Na ovom je portalu jedan admin, a moderatora nas je vise i poslovni nam se razlikuju.

 

Legalis nikada svojim moderatorima nije branio iznosenje stavova i misljenja i uopce ne moramo biti neutralini za bilo koju temu. Svoje stavove i misljenja iznosimo bas kao i vi. Kada trebamo arbitrirati medju korisnicima, nastojimo biti pravicni ali i pozivati na postivanje pravila ponasanja na Legalisu.

 

Kako niti vas komentar nema veze s pitanjem, kako mi je tuzno da niste odreagirali kad je bigfoot, koji vas ionako samo zeza, zazvao kamenovanje zena vec ste se nasli pogodjeni cinjenicom da u spomenutim zemljama postoje obveze uzdrzavanja, kako smatram da patite od formalizma i kako rijec "rodjo" nije bila u pogrdnom smislu sto vi niste shvatili, kako me ne zanim vase misljenje o prozvanoj osobi... ne vidim potrebe da nastavim ovu konverzaciju koje prerasta u zachatavnje foruma.

 

Slobodni ste vratiti se na temu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Štovana Ane,

žao mi je što su na legalisu propustili učiniti vrlo važnu stvar koja je uobičajena na svim forumima. Dakle, moderator ima pravo iznositi svoje mišljenje, ALI pod drugim nickom. Kao moderator nick, on to nema pravo, nego samo da pazi da bude neutralan i da se korisnici foruma pridržavaju. Stoga Vam svakako savjetujem da si odabere nick za objavu svojih mišljenja.

O gospodinu bigfoot-u uopće ne želim trošiti riječi jer njegov stav, kako prema ženama, tako i prema muškarcima ne zaslužuje ništa do žaljenje. Toliko o Vašem komentaru. Što se mene tiče, ni sam se više neću upuštati u daljnje rasprave.

 

p.s.

o nicku i moderator nicku možete provjeriti na svakom relevantnijem forumu...to mi vjerujte, jer ne da sam moderator nego administrator jednog takvog.

svako dobro

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Forumi koje ja posjecujem ne razdvajaju postove moderatora ni na koji nacin i zapravo prvi puta cujem da postoji nesto ovako kao sto navodite. Najposjeceniji forumu u drzavi nemaju takav obicaj pa nema niti Legalis, a ako vi radite negdje na taj nacin, to je vas izbor.

 

Moderatori na ovom forumu su osobe koje su, ukupno gledajuci, dale najvise odgovora na pitanja a to nije nita drugo no njihovo (pravno) misljenje. Stoga, po toj vasoj logici, mi ne bi mogli davati odgovore ili bi mogla odgovoriti ko neki tamo Pero, Janko, Marko a ne moderator pod imenom koji ljudi prepoznaju.

 

Ovo su pravila Legalisa, a vama se uopce ne moraju svidjati. Vi ste jedina osoba u nekoliko godina posotojanja i rada Legalis foruma koja je dala ovakvu cudnu primjedbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija